Україна і Туреччина готують стратегічний військовий договір: "Чи забезпечить мир у Чорноморсько-Азовському регіоні"

Україна і Туреччина готують стратегічний військовий договір: "Чи забезпечить мир у Чорноморсько-Азовському регіоні"

Україна підпише з Туреччиною військову угоду, яка дозволить створити правові підстави для розширення співпраці сторін у військовій сфері "по 21 напрямку".

Під час візиту президента України Володимира Зеленського в Туреччину сторони підпишуть договір про військове співробітництво, повідомляє прес-служба глави держави. 

"Така взаємодія відображає стратегічний характер наших відносин і взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні", - прокоментував глава Міноборони Андрій Таран. Відзначимо, підписання стратегічно важливого військового угоди з Туреччиною відбудеться на тлі боїв за Карабах, в якому Анкара відкрито виступила на боці Азербайджану. 

Туреччина вже обіцяла допомогу Баку, в тому числі розміщення в Закавказзі бойової авіації, поставки ударних систем і перекидання військового контингенту. Військові експерти вважають, що новий конфлікт стане ще одним плацдармом зіткнення інтересів Росії і Туреччини. 

Поки Кремль програє Анкарі в усіх напрямках на Близькому Сході і категорично не хоче бути втягнутим у війну, де може зіткнутися з потужним противником. Тим часом турецька влада закликала Москву, як одну із зацікавлених сторін у війні за Карабах, сісти за стіл переговорів і поставити крапку в цьому багаторічному конфлікті. 

Російські дипломати поки обмежилися закликом сторін до перемир'я і організацією зустрічі представників Вірменії і Азербайджану.

Related

Події у світі 6772859770892091035

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item