З'явилася реакція МВФ на догану заступникам голови НБУ

З'явилася реакція МВФ на догану заступникам голови НБУ
Люнгман просить не порушувати критерії роботи НБУ, розроблені за участю МВФ

Раніше Рада Нацбанку винесла догану і висловила недовіру Рожковій і Сологубу за порушення внутрішніх процедур.

МВФ закликає дотримуватися принципів управління Національним банком, які довели свою користь для регулятора. Про це йдеться в коментарі глави представництва МВФ в Україні Йоста Люнгмана щодо догани першому заступнику глави НБУ Катерині Рожковій і заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу.

"Забезпечення відповідальності правління НБУ має здійснюватися згідно з принципами управління Національним банком", - йдеться в заяві.

Люнгман нагадав, що ці критерії управління були розроблені в консультаціях з фахівцями МВФ протягом попередніх програм, які підтримувалися Фондом.

"Їхнє дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного і професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більше надійності і ефективності", - наголосив він.

Глава Нацбанку Кирило Шевченко в інтерв'ю Дзеркалу тижня пояснив, що догану Рожковій і Сологубу було винесено у зв'язку з порушенням ними стратегії комунікацій і політики "єдиного голосу" (One voice policy).

"Це означає, що ми як команда однодумців в НБУ повинні дотримуватися єдиної позиції... Зважаючи на те, що окремі члени нашої команди порушили нашу політику комунікацій, і було прийнято рішення Ради НБУ", - сказав він.

За його словами, неузгодженість в комунікаціях формує в учасників ринку неправильні очікування, не сприяє побудові довіри до дій центрального банку і може нашкодити взаєморозумінню з міжнародним партнерами, зокрема, з МВФ.

"Взагалі це історія порушення внутрішніх процедур, а не політичного тиску", - додав Шевченко.

Нагадаємо, Рада НБУ винесла догану і висловила недовіру Рожковій і Сологубу 2 жовтня.

Related

Економіка 3898834241405140956

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item