Канада протистоятиме "примусовій дипломатії" Китаю

Канада протистоятиме "примусовій дипломатії" Китаю
Канада протидіятиме "примусовій дипломатії" Китаю

Трюдо заявив, що Канада і надалі вимагатиме звільнення своїх незаконно затриманих Китаєм громадян.

 
Канада і надалі протистоятиме "примусовій дипломатії" Китаю. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на прес-конференції в Оттаві в середу, 14 жовтня.
 
"Ми і далі будемо працювати з Китаєм з метою просування канадських інтересів і канадських виробників. У той же час, ми рішуче налаштовані продовжити співпрацю з нашими союзниками, щоб підхід Китаю до примусової дипломатії, довільні затримання ним двох громадян Канади і громадян інших держав не вважалися успішною тактикою", - сказав Трюдо.
 
За його словами, нинішня зовнішня політика Китаю "внесла значну напругу в міждержавні відносини".
 
"Ми і далі будемо висловлювати свою стурбованість стосовно затриманих канадців, щодо захисту прав людини в Гонконзі і провінції Чаншен, де проживають уйгури", - додав прем'єр-міністр Канади.
 
Трюдо підсумував, що Канада "продовжить разом з державами-однодумцями по всьому світу переконувати Китай, що його підхід до міжнародних відносин не є продуктивним ні для нього самого, ні для нас усіх".
 
Нагадаємо, що раніше Сі Цзіньпін закликав армію Китаю готуватися до війни. Китайський лідер не уточнив, до війни з ким саме потрібно готуватися. При цьому назвав посилення армії одним із завдань майбутньої п'ятирічки.

Related

Події у світі 7990053226546157443

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item