У МОЗ анонсували поставки сотень апаратів ШВЛ

 

У МОЗ анонсували поставки сотень апаратів ШВЛ
МОЗ купило 200 апаратів ШВЛ

З кінця місяця в МОЗ очікують поставки двох сотень апаратів штучної вентиляції легенів, які були куплені через ProZorro.

У МОЗ повідомили, що поставки апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) почнуться з кінця жовтня. Також тривають поставки іншого обладнання, зокрема, томографів. Про це в ході брифінгу у четвер, 8 жовтня повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

"МОЗ ще в травні довів до ДП Медичні закупівлі України (МОЗ) медико-технічні характеристики для закупівлі апаратів ШВЛ. Після цього МОЗ моніторили ринки, вносили свої зауваження і 1 липня повністю були визначені медико-технічні характеристики. 16 липня в системі ProZorro опублікований аукціон, на який подалося сім учасників. 5 серпня МОЗ звернулося до міністерства, щоб збільшити очікувану вартість закупівлі на 126 млн грн. Міністерство вважає це неефективним використанням коштів, і МОЗ оголосило новий аукціон. 30 вересня уклали договір про закупівлю апаратів ШВЛ в кількості 100 одиниць на суму 42 млн грн, 5 жовтня МОЗ погодило другий договір на закупівлю ще 100 одиниць. За інформацією ДП з кінця жовтня почнуться поставки", - сказала вона.

Шаталова також зазначила, що тривають закупівлі та постачання іншого обладнання та лікзасобів, зокрема, 161 комп'ютерного томографа.

"Зараз всі позиції, передбачені до закупівлі, перебувають в торгах на загальну суму понад 5,5 млрд грн є наміри укласти договори на 1,2 млрд грн. Вже укладені договори на 354 млн грн", - сказала Шаталова.

За її словами, МОЗ з фонду боротьби з COVID-19 виділили в цілому 14,345 млн грн. Їх розподілили за чотирма напрямами - закупівля апаратів ШВЛ, закупівля необхідного обладнання для приймальних відділень опорних лікарень (5,3 млрд грн), закупівля лабобладнання (2,9 млрд грн) і доплати медикам (5,9 млрд грн).

Заступник міністра наголосила, що триває робота над формуванням наглядової ради для ДП МОЗ України.

"Починаючи з липня, ми формуємо наглядову раду для ДП МОЗ України. Кілька днів тому узгоджений склад комісії з відбору членів наглядової ради і оголошено про початок такого відбору", - сказала Шаталова.

За її словами, до складу комісії увійшли і міжнародні представництва, і представники МОЗ, HR-компаній.

Нагадаємо, в кінці серпня глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що в Україні достатньо апаратів штучної вентиляції легенів для хворих на коронавірусну інфекцію. Він наголосив, що штучна вентиляція легень не є засобом лікування коронавірусу.

Related

Події в Україні 6968418947259925485

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item