Чим корисна морква: медики дали несподівану відповідь

Чим корисна морква: медики дали несподівану відповідь

 Морква використовується для приготування багатьох страв для того, щоб надати їй більш яскравий смак. Окрім цього, цей овоч володіє неймовірними корисними властивостями.

Корисні властивості цього коренеплоду пояснюються складом, адже він багатий вітамінами, харчовими волокнами, мінеральними речовинами.

Цей овоч багатий вітамінами групи B, вітамінами C, E, K, а також містить бета-каротин - речовина, яка в людському організмі перетворюється на вітамін А. У ньому містяться мікроелементи залізо, йод, кобальт, мідь, марганець, молібден, фтор, цинк; необхідні для нашого організму макроелементи калій, магній, кальцій, натрій, фосфор, пише ukrhealth.

Основна користь моркви для здоров'я в наступному:

1) Терта морква і морквяний сік допомагають нормалізувати обмін речовин, сприяють очищенню організму від токсинів і інших шкідливих речовин, сприятливо позначаються на роботі всіх внутрішніх органів.

2) Активізує внутрішньоклітинні окислювально-відновні процеси, підсилює імунну систему. Підвищення змісту антиоксидантів стимулює ріст нових здорових клітин і знижує ризик розвитку раку.

3) Покращує травлення. Це важливо для профілактики запорів і геморою.

4) Високий вміст калію робить моркву корисною при хворобах серцево-судинної системи. При атеросклерозі і коронарній недостатності крім самого коренеплоду і соку застосовується екстракт з насіння, що володіє спазмолітичною і розширяючою судини дією.

5) Морквяний сік застосуються при порушеннях функції печінки і нирок. Він сприяє очищенню печінки, виведенню піску і невеликих каменів при нирково-кам'яній хворобі; підвищує опірність організму до інфекцій, зміцнює нервову систему, є джерелом енергії.

6) Морква і морквяний сік входять до складу засобів народної медицини для профілактики і лікування простудних захворювань, стоматиту, лікування опіків, обморожень шкіри, ран.

Раніше дієтологи розповіли, чим корисне вживання гострого червоного перцю.

Related

Здоров'я 3795768158278256452

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item