Вчені дослідили, як довго організм зберігає антитіла до коронавірусу

Вчені дослідили, як довго організм зберігає антитіла до коронавірусу

Після того, як людина перехворіє на коронавірус, антитіла, які утворилися в її організмі, зберігаються чотири місяці.

При повторному інфікуванні хвороба може проходити важче, такого висновку дійшли дослідники фінського Відомства охорони здоров'я і соціального розвитку THL і міста Гельсінкі, передає Yle.

Керівник дослідження Меріт Мелін стверджує, що отримані результати підтверджують інформацію про те, що антитіла і можливий імунітет, викликані звичайною інфекцією, зберігаються як мінімум протягом чотирьох місяців.

Вчені вивчили дані 39 сімей, в яких були зафіксовані випадки коронавірусу. Майже у всіх інфікованих протягом першого місяця зараження вироблялися антитіла, які були виявлені і через чотири місяці.Сама коронавірусна інфекція також може повторитися, а симптоми можуть бути серйознішими.

Дослідники також наголошують, що необхідні подальші дослідження для точнішого визначення тривалості імунітету. Ще потрібно з'ясувати, чому при повторному інфікуванні з'являються серйозніші симптоми.

За словами вчених, в світлі наявних зараз даних випадки повторного інфікування зустрічаються рідко.

Всесвітня організація охорони здоров'я здійснить спеціальне дослідження випадків повторного зараження новим коронавірусом. Оскільки організація отримує повідомлення про випадки повторного зараження у великій кількості країн. З цією метою організація створила дослідницьку групу, заявила очільниця технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове.

Related

Здоров'я 4057601992522773401

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item