Cуд призупинив розгляд позову про позбавлення статусу ЗМІ білоруського порталу TUT.BY

Cуд призупинив розгляд позову про позбавлення статусу ЗМІ білоруського порталу TUT.BY
Адвокат TUT.BY подав заяву до Верховного суду Білорусі про визнання недійсними трьох попереджень міністерства інформації.

Міністерство інформації Білорусі позбавило найбільше опозиційне видання республіки TUT.BY статусу ЗМІ на три місяці. Видання заперечує попередження міністерства у Верховному суді країни.

У Мінську відбулося попереднє засідання за позовом міністерства інформації Білорусі про позбавлення статусу ЗМІ найбільшого опозиційного видання республіки TUT.BY. Про це 7 жовтня повідомило TUT.BY.

Адвокат видання Сергій Зікрацкій заявив клопотання про зупинення провадження у справі про припинення випуску мережевого видання TUT.BY. Він пояснив, що подав у судову колегію з економічних справ Верховного суду Білорусі заяву про визнання недійсними трьох попереджень міністерства інформації. Засідання за цією заявою призначено на 26 жовтня.

За інформацією TUT.BY, якщо Верховний суд визнає ці попередження недійсними, то у міністерства не буде підстав для подачі позову про позбавлення TUT.BY статусу ЗМІ.

Суддя Іван Мойсейчик прийняв рішення призупинити виробництво до 26 жовтня.

"Ми сподіваємося на докладний розгляд наших аргументів, тому що ми не згодні з попередженнями, які нам винесені", - сказала генеральний директор TUT.BY Людмила Чекіна.

29 вересня міністерство інформації Білорусі на три місяці позбавило TUT.BY статусу ЗМІ. Призупинення випуску мережевого видання триватиме c 1 жовтня по 30 грудня 2020 року. Журналісти пояснили, що, незважаючи на це, будуть продовжувати працювати, але вже в якості інтернет-ресурсу.

За даними платформи SimilarWeb, TUT.BY є самий популярним ЗМІ в Білорусі. Видання активно висвітлює масові акції протесту, які тривають в Білорусі з 9 серпня. Учасники демонстрацій вважають, що результати голосування на виборах президента сфальсифікували. За даними ЦВК, перемогу здобув чинний президент Олександр Лукашенко, за якого проголосувало 80,1% виборців. Друге місце з 10,1% голосів посіла опозиційний кандидат Світлана Тіхановська. У той же час альтернативні екзит-поли показували протилежну картину - впевнену перемогу Тіхановської.

Related

Події у світі 6452383282452746478

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item