"Не лікують COVID-19": медична експертка ЮНІСЕФ закликала не колоти антибіотики, а натомість вакцинуватися від грипу

"Не лікують COVID-19": медична експертка ЮНІСЕФ закликала не колоти антибіотики, а натомість вакцинуватися від грипу

За словами інфекціоністки, комбінація грипу з коронавірусом матиме дуже сумний результат.

Одночасне зараження грипом і COVID-19 може призвести до смерті: ЦГЗ дав поради, як уберегтися

призначають антибіотики від коронавірусу, але вони від нього не лікують. Справа в тому, що тоді виникне антибіотикорезистентність, що викличе інші проблеми. 

Про це розповіла інфекціоністка, медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Катерина Булавінова в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу". 

"Божевільні призначення антибіотиків на первинці — всім колоти в сідницю. Припиніть, залиште всіх успокої. Перестаньте всім в сідницю колоти, і взагалі припиніть призначати антибіотики всім і кожному. Пацієнти, які дивляться (ток-шоу. — Ред.), оскаржуйте призначення антибітотиків. Антибіотики не лікують COVID-19, тому що буде антибіотикорезистентність, будуть проблеми", — закликала вона.

Інфекціоністка також не знає, чи всім вистачить ліків: "Ліки, які мають величезне значення, це антибіотики в лікарнях для внутрішньолікарняної інфекції — стероїдні гормони, які однозначно змінюють картину за коронавірусу, і це препарати, які розріджують кров. Я не знаю, вистачить їх чи ні".

Натомість медична експертка ЮНІСЕФ переконана, що кожному слід зробити щеплення від грипу, адже в разі захворювання ще й на коронавірус, наслідки будуть сумними:

"Будь ласка, негайно всі провакцинуйтеся від грипу, якщо ви працюєте в лікарні, на території лікарні, на швидкій допомозі, поліклініці, де завгодно".

"Вакцинованими від грипу повинні бути всі, хто працюють на якихось підприємствах, які забезпечують наше життя: тобто, електроенергія, вода і все інше. Це досить серйозно, тому що комбінація грипу з коронавірусом буде дуже сумним результатом", — додала Булавінова. 

Вона також порадила усім, хто перебуває в групі ризику, а саме — люди віком від 65 і люди, у яких є бронхіальна астма, діабет тощо, зробити щеплення від пневмококу. Вона зазначила, що нині є лише одна вакцина від нього — "Превенар 13", і хоч вона не надто дешева, але "варта того в такій ситуації".

Related

Здоров'я 9047325644527796729

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item