Білорусь направила ноту Україні через указ Зеленського про IT-фахівців

Білорусь направила ноту Україні через указ Зеленського про IT-фахівців
Україна отримала ноту через указ Зеленського про IT-фахівців із Білорусі

Мінськ назвав указ Володимира Зеленського "недружнім і дискримінаційним", а також таким, що межує із втручанням у внутрішні справи Білорусі.

 
МЗС Білорусі викликало українського посла Ігоря Кизима через указ президента Володимира Зеленського про продовження терміну перебування білоруських IT-фахівців в Україні. Про це повідомляє прес-служба МЗС Білорусі в середу, 13 жовтня.
 
У білоруському МЗС Кизимові вручили ноту протесту. Указ Зеленського в Мінську назвали "недружнім і дискримінаційним", а також таким, що межує з втручанням у внутрішні справи Білорусі. Указ підриває довіру у двосторонніх відносинах, додали у відомстві.
 
"У зв'язку з цим українській стороні настійно рекомендовано вжити заходів щодо дотримання взятих на себе договірних зобов'язань у відносинах з Білоруссю", - заявили в МЗС.
 
Україні також пригрозили відповідними заходами для захисту національних інтересів, додавши, що не мають намірів перетинати "червоні лінії".
 
Нагадаємо, що Зеленський спростив в'їзд для IT-фахівців з Білорусі. Планується передбачити можливість скорочення терміну отримання посвідки на проживання до трьох днів без необхідності додаткового виїзду за межі України.
 
Також в Україні запустили веб-портал для IT-фахівців з Білорусі. Професіонали, які бажають переїхати в Україну через події в Білорусі, зможуть знайти всю необхідну інформацію на спеціальному ресурсі від Мінцифри.

Related

Події в Україні 1845092610338291125

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item