Трагедія з МН17 запобігла повномасштабному використанню авіації РФ проти України, – Лукашевич

Трагедія з МН17 запобігла повномасштабному використанню авіації РФ проти України, – Лукашевич

Катастрофа МН17, яка сталася на Донбасі в 2014 році, запобігла повномасштабному використанню російської авіації проти України. 

Це зрозуміло з розмов на прослушках, адже за день до цього уздовж українського кордону була розміщена готова до застосування російська фронтова авіація.

Про це в Facebook написав російський авіаційний експерт Вадим Лукашевич. Він продовжує стежити за справою МН17 і матеріалами звинувачення. Так, було надано нову прослушку розмови сепаратистів в день до трагедії.

"З цієї розмови слідує найважливіший висновок слідства: він підтверджує, що до 16 липня 2014 р. уздовж українського кордону була розміщена готова до застосування російська фронтова авіація", – написав Лукашевич.

За його словами, таким чином загибель 298 осіб на борту МН17 запобігла повномасштабному використанню російської авіації проти України

"Це, до речі, відповідь на питання – навіщо Україні потрібні були кошти ППО в зоні АТО", - додав він.

Як повідомляли ЗМІ:

  • Терористи незаконних формувань "Л/ДНР" на Донбасі не змогли б протистояти Збройним силам України без підтримки Росії. Доказ цьому в вигляді запису переговорів бойовиків надали в суді Гааги (Нідерланди).

  • У суді по справі МН17 в Гаазі вперше дали свідчення свідки пуску ракети з російського "Бука". Під час засідання слідчтво відхилило свідчення тих, хто заявляв, що це нібито сталося з боку ЗСУ.

Related

Події в Україні 8890482996430816735

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item