МН17: в суді відтворили переговори сепаратистів

МН17: в суді відтворили переговори сепаратистів
У суді відтворили записи переговорів сепаратистів про переміщення Бука

На записах командири "ДНР" кажуть про переміщення Бука в сторону села Первомайське, звідти, за версією слідчих JIT, була пізніше пущена ракета.

 
У суді у справі про катастрофу малайзійського боїнга МН17 на Донбасі в 2014 році оприлюднили записи переговорів командирів сепаратистів "ДНР" про транспортування зенітного ракетного комплексу Бук в день, коли був збитий літак. Про це в середу, 9 червня, повідомляє ВВС.
 
Зокрема, в суді відтворили записи переговорів "глави розвідки" "ДНР" Сергія Дубинського із заступником командира батальйону Схід "ДНР" Олександром Семеновим, переговори Дубинського і "міністра оборони" "ДНР" Ігоря Гіркіна, а також численні переговори Дубинського зі своїми підлеглими з розвідбату.
 
Так, за сім годин до катастрофи Дубинський і його підлеглий, відставний офіцер військової розвідки армії Росії Олег Пулатов обговорювали відправку Бука в сторону села Первомайське Донецької області. Саме звідти, за версією слідчих JIT, була пізніше пущена ракета, якою збили боїнг МН17.
 
Дубинський: "Значить, у мене таке прохання і інформація. У Григорівці це все стадо поросят поповзло на Схід. Подивіться, де там на Схід.
 
Пулатов: А там нікуди.
 
Дубинський: Є там куди, є, дивіться. Там є під гірочкою, вони прямо біля східного сусіда присіли. Вся їхня х... [команда] сидить там. Нехай східний сусід подивиться і в'ї... [вдарить], тому що в Григорівці залишилося тільки п'ять-шість БМП.
 
Пулатов: Зрозумів.
 
Дубинський: Слухай мене. Зараз тобі Крот притягне Бук-М [в 2014 році такий позивний мав ще один підозрюваний у справі Леонід Харченко - голова розвідувального підрозділу ГРУ самопроголошеної "ДНР"].
 
Дубинський: Треба поставити десь в районі Первомайська його. Бук-М... І прийдуть три танки Сходу з охороною".
 
У ще одному оприлюдненому запису особа з голосом Дубинського в розмові з особою з голосом Пулатова позначає роль, яку міг відіграти Леонід Харченко (він же Крот) у транспортуванні Бука. Харченко також проходить обвинуваченим у справі про катастрофу МН17.
 
Дубинський: Ти чекаєш Льоню. Льоня щас веде цю ось Б-М, ти зрозумів, так?
 
Пулатов: Так.
 
Дубинський: Бук-бук.
 
Пулатов: Я зрозумів, да. Я з дерев'яними розбираюся.
 
Дубинський: Я зрозумів. Значить, ти, Льоня та всі наші - знаходиш Первомайку. В районі Первомайського в резерві ваша задача охорона цього Бука та організація цього... (нерозбірливо).
 
В іншій оприлюдненій розмові Дубинський обговорював із заступником командира батальйону Схід Олександром Семеновим переміщення Бука на Макіївське шосе (в районі Донецька), щоб поставити ЗРК в колону з танками Сходу. Ця колона потім повинна була піти в район Саур-Могили, де на той момент йшли запеклі бої з українськими військовими.
 
У суді також прослухали записи розмов, які зробили за кілька днів до аварії МН17. У них Ігор Стрєлков, який тоді займав пост міністра оборони ДНР, говорив співрозмовникам про тяжке становище прихильників "ДНР" в боях з українською армією та просив надати йому засоби ППО, щоб протистояти українським військовим літакам.
 
Оприлюднені розмови мали місце 16 і 17 липня 2014 року, були перехоплені Службою безпеки України і потім передані Міжнародній слідчій групі. Багато учасників цих розмов раніше неодноразово підтверджували їх автентичність (деякі, правда, відзначали, що місцями їх репліки були змонтовані).
 
Водночас прокуратура Нідерландів неодноразово звертала увагу, що перехоплені розмови усіх чотирьох обвинувачених у цій справі логічно не суперечать і навіть доповнюють одна одну. Більш того, події, які обговорювалися, підтверджуються фото- і відеоматеріалами, які на Донбасі зняли очевидці подій 16-18 липня 2014 року, а також показаннями численних свідків.
 
Напередодні на засіданні суду показали відео, на якому зенітно-ракетний комплекс Бук прямує в сторону смт Первомайське.
 
Також судді повідомили, що єдиною версією падіння рейса МН17 є ураження ракетою Бука.

Related

Події у світі 5402402474873078565

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item