На Черкащині мама учениці зламала хребет під час шкільних "відпрацювань"

На Черкащині мама учениці зламала хребет під час шкільних "відпрацювань"

У м. Сміла Черкаської області під час ремонту в навчальному закладі серйозно постраждала мама однієї зі школярок. Молода жінка в результаті падіння з драбини зламала хребет. Попереду дорогі операції та лікування.

Детальніше про ситуацію читайте в цьому матеріалі.

"Директорка переказала 500 гривень"

Про НП у школі №1 Сміли написала в групі "Батьки SOS" Ліна Зигура.

"У нашому місті сьогодні почали збирання коштів для мами дівчинки, яка під час виконання ремонтних робіт у школі впала з драбини і зламала хребет у двох місцях. Вартість операції приблизно 70 тисяч гривень, що буде далі – невідомо. За словами чоловіка постраждалої жінки, директорка школи переказала їм допомогу аж 500 гривень", – описала ситуацію Ліна Зигура.

Вона попросила підтримки, "щоб винні були притягнуті до відповідальності і відшкодували хоча б частину витрат".

Про збирання коштів оголосили навіть на сторінці Смілянської школи №1 у Facebook, яка називається "Наша перша" (правда, повідомлення потім зникло).

Пост на сторінці школи.


Батьки, з якими поспілкувалися наші журналісти, дуже співчували постраждалій жінці, але водночас були обурені.

"Розумієте, ми, батьки школярів, змушені здавати гроші на численні потреби школи. Але ще й робити ремонти своїми силами. Після того, що сталося з Тетяною Луновською, у якої зламаний хребет, всі, звичайно, шоковані. Так, це нещасний випадок, але все ж ремонтом, як і іншими роботами в школі, повинні займатися фахівці", – розповіла мама учня цієї школи.

34-річна Тетяна Луновська з чоловіком і дітьми до події в школі.

"Батьки самі проявили ініціативу"

Директорка Смілянської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 Інна Гайдай у коментарі журналістам OBOZREVATEL заявила, що батьківський комітет сам вирішив допомогти школі.

"Батьківський колектив одного з класів вирішив зробити косметичний ремонт, побілити, а також пофарбувати підлогу. Робочих вони не наймали, вирішили самостійно робити. Прийшли і зробили", – повідомила Гайдай.

За словами директорки школи, жінка, яка травмувалася, є головою батьківського комітету. "Вона сама проявила ініціативу і прийшла на ремонт – на пів години побілити, потім впала з драбини. Їй відразу надали першу допомогу, викликали швидку. Жінка була при тямі, її відвезли в нашу лікарню, наступного дня вже в обласну", – розповіла директорка.

Директорка школи Інна Гайдай.


За її словами, в навчальному закладі ніхто не змушує батьків щось робити: "Примусового в нас нічого немає, але я завжди дякую батькам, які допомагають у підготовці школи до початку навчального року".

Інна Гайдай також розповіла, що на великі капітальні ремонти в школі коштів не передбачено. "У нас є ремонт за залишками освітньої субвенції, тому ми зараз готуємо документи в Prozorro, і в нас розпочинає бригада працювати – займуться санітарними кімнатами для початкових класів", – повідомила вона.

Також директорка стверджує, що постраждалій під час ремонту Тетяні Луновській надається допомога – "постійно переказуються кошти".

Немає заяви – немає діла

Несподіванкою для багатьох батьків став пост постраждалої жінки, який вона розмістила на сторінці смілянської школи у Facebook. Тетяна Луновська заявила, що не має претензій ні до школи, ні до класного керівника, ні до директорки, а на ремонт прийшла з власної ініціативи.

Пост постраждалої жінки.

Прессекретарка ГУНП у Черкаській області Зоя Вовк розповіла ЗМІ, що постраждала жінка дійсно не зверталася до поліції.

"Щоб поліція почала діяти, насамперед потрібна заява. А якщо вона (потерпіла. – Ред.) вирішила діяти в цивільно-правовому полі, то це її вибір", – пояснила спікерка.

Тетяну Луновську чекають операції і лікування після падіння в школі.

Батьки ж учнів переконані, що на потерпілу "натиснули" або "домовилися".

Тим часом у школу їде комісія з управління освіти, щоб розібратися в події. Однак розраховувати, що завтра припиняться всі "батьківські відпрацювання", навряд чи доводиться. Ну а в разі нещасного випадку ви опинитеся "самі по собі" – оскільки проявили ініціативу.

Related

Гаряча новина 6367654670176093687

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item