Генштаб оцінив рік спецстатусу України в НАТО

 

Генштаб оцінив рік спецстатусу України в НАТО
Україна домагається від НАТО ПДЧ

Після отримання статусу партнера НАТО з розширеними можливостями Україна домагається план дій членства.

Рік тому Україна набула статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Підсумки цього року підбили в Генштабі в суботу, 12 червня.

Так, серед основних переваг спецстатусу там назвали:

  •     збільшення переліку заходів підготовки персоналу і підрозділів, в тому числі участь у навчаннях НАТО з тематики колективної безпеки (стаття 5 Північноатлантичного договору),
  •     допуск до навчань з кібербезпеки,
  •     поглиблення обміну інформацією,
  •     збільшення представництва в штабах і структурах НАТО на посадах, які закриті для інших країн-партнерів.

"Подальше ефективне використання статусу ЕОР сприятиме досягненню Україною відповідних військових критеріїв набуття повноправного членства в НАТО - стратегічної мети нашої зовнішньої політики", - зазначили в Генштабі.

Там зазначають, що вступ України в НАТО сприятиме зміцненню оборонного потенціалу не тільки нашої країни, а й посилення Організації Північноатлантичного договору.

"Уже сьогодні Збройні сили України є справжнім щитом Європи і роблять колосальний внесок у зміцнення європейської безпеки. Статус країни-партнера НАТО з розширеними можливостями розкриває перед нашою державою та її Збройними силами нові горизонти і в той же час покладає серйозну відповідальність", - йдеться в повідомленні.

Раніше заступник генсека НАТО Мірча Джоане також заявив, що в Альянсі немає консенсусу щодо плану дій для України і на майбутньому саміті 14 червня рішення щодо нього прийнято не буде.

В Офісі президента кажуть, що Україна зробила все необхідне для отримання ПДЧ.

Related

Події в Україні 3266600201960740811

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item