У Раді оцінили перспективи членства України в НАТО

У Раді оцінили перспективи членства України в НАТО
У Раді оцінили перспективи вступу України в НАТО

Вже цього року Україна не вступить до альянсу, але протягом десяти років "теоретично можливо", заявив Дмитро Разумков.

Україна не вступить у НАТО в найближчий рік, але протягом найближчих десяти років членство в альянсі "теоретично можливо". Про це заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю Радіо свобода в суботу, 19 червня.

"Давайте бути відвертими - за рік ми це зробити не зможемо. Ми повинні провести низку реформ, для того, щоб відповідати і стандартам НАТО в плані обороноздатності, і стандартам забезпечення української армії, і багато інших речей", - сказав Разумков.

За його словами, НАТО - не тільки військовий блок, а й гуманітарна організація, з якою Україна багато років співпрацює.

"Я впевнений, що ми досягнемо цієї мети, але цей шлях буде непростим, і сказати, що він буде короткий неправильно... 10 років - теоретично це можливо. Я намагаюся не обіцяти в тому, в чому я не впевнений", - додав Разумков.

Нагадаємо, що раніше був затверджений спецплан щодо вступу України в НАТО. Програма під егідою Комісії Україна-НАТО була затверджена в лютому цього року, а в травні вона пройшла всі необхідні етапи узгодження.

Також в Україні починається навчання офіцерів за стандартами НАТО. Офіцерів готуватимуть за оновленими освітніми програмами, розробленими з урахуванням натовських процедур.

Related

Політика 303638666730518684

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item