Байден пообіцяв "без коливань" реагувати на згубні дії РФ проти України

Байден пообіцяв "без коливань" реагувати на згубні дії РФ проти України

Президент США Джо Байден запевнив, що його країна разом із Європою готова протистояти викликам Росії, зокрема її агресії в Україні. А сам він "без коливань відреагує на майбутні згубні дії" РФ.

Про це йдеться в його заяві, яку опублікувала газета The Washington Post. Зазначається, що під час зустрічі в Женеві з главою Росії Володимиром Путіним американський лідер збирається обговорити права і гідність людини.

Водночас Байден підкреслив, що такі переговори відбудуться після очних обговорень із друзями, партнерами і союзниками, "які дивляться на світ через ту саму призму, що і США". Зокрема, він відвідає саміт "Великої сімки" в Англії і НАТО в Брюсселі.

"Ми єдині, щоб протистояти викликам Росії європейській безпеці, починаючи з її агресії в Україні, і немає ніяких сумнівів у рішучості США захищати наші демократичні цінності, які ми не можемо відокремити від наших інтересів", – підкреслив американський президент.

Він додав, мовляв, коли зустрінеться з Путіним, то знову нагадає йому, що США, Європа і демократії, які їм співчувають, мають намір підтримувати права і гідність людини. Водночас сказав, що Штати не шукають конфлікту з РФ.

"У своїх телефонних розмовах із президентом Путіним я був ясний і прямолінійний – США не прагнуть до конфлікту. Ми хочемо стабільних і передбачуваних відносин, в яких ми можемо працювати з Росією з таких питань, як стратегічна стабільність і контроль над озброєннями", – пояснив Байден.

За його словами, саме тому він вжив заходів щодо продовження дії Нового договору СНО на п'ять років і зміцнення безпеки американського народу і всього світу. Водночас ввів суттєві наслідки для поведінки, яка порушує суверенітет США, враховуючи втручання в демократичні вибори.

"Президент Путін знає, що я без вагань відповім на майбутні шкідливі дії", – попередив Байден.

Зазначимо: напередодні глава РФ заявив, що не чекає якихось "проривів" за підсумками його зустрічі з президентом США. Але вважає, що у двох країн є "загальні інтереси, що збігаються".

Як повідомлялось:

  • глава української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук припустив, що під час майбутньої розмови з Путіним, найімовірніше, Байден закликатиме країну дотримуватися міжнародних норм. Він поставить колегу перед фактом – світ більше не буде терпіти те, що робить РФ.

  • Експерт із міжнародних питань Андрій Бузаров вважає, що на майбутній зустрічі президенти США і Росії не зможуть домовитися. А після переговорів Кремль може піти на чергову ескалацію бойових дій на Донбасі.

Related

Події у світі 6148151590791135580

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item