Дипломатам США заборонили вільно переміщатися Росією

Дипломатам США заборонили вільно переміщатися Росією
Пропозиція МЗС РФ була підтримана урядом

Таким чином російська влада денонсували меморандум зі США, який діяв з 1992 року.

 
Влада Росії денонсували меморандум зі США про "відкриту сушу", який регулював переміщення американських і російських дипломатів у країні перебування. Про це йдеться в документі, який був опублікований у четвер, 10 червня, на сайті уряду РФ.
 
"Прийняти пропозицію МЗС Росії, узгоджену із зацікавленими федеральними органами виконавчої влади, про припинення застосування меморандуму про порозуміння між урядом РФ і урядом США щодо "відкритої суші", - вказується в розпорядженні російського уряду, підписаного прем'єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним.
 
Меморандум Про розуміння щодо відкритої суші між Росією і США був підписаний у Вашингтоні 17 червня 1992 року. Документ скасовував поняття "закритих зон" і знімав обмеження на переміщення дипломатів у країнах перебування. Також від них не було потрібно отримувати дозволу на поїздки.
 
Нагадаємо, 16 квітня президент США Джо Байден підписав указ про нові санкції проти Росії, які включають вислання 10 російських дипломатів із Вашингтона. У відповідь Росія вислала 10 американських дипломатів.

Related

Події у світі 7679892938848557772

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item