ЄС розглядає Росію як учасницю війни на Донбасі, – глава Євроради

ЄС розглядає Росію як учасницю війни на Донбасі, – глава Євроради

Країну-агресора Росію Європейський Союз розглядає винятково як учасницю війни на сході України. І в жодному разі не як "посередника", про що заявляють у Кремлі.

ЄС не визнає незаконну окупацію РФ українського півострова Крим. Про це заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель, виступаючи на брифінгу щодо участі керівництва ЄС у саміті G7.

Зазначається, що тема Російської Федерації є однією з головних на цьому заході. До того партнери "Великої сімки", підкреслив Мішель, єдині в думці щодо деструктивних дій цієї держави.

"ЄС засуджує незаконні, провокаційні й руйнівні дії Росії проти ЄС, його країн-членів і за його межами", – запевнив він.

Цього тижня президент Євроради провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним і висловив позицію Європейського Союзу щодо війни на Донбасі.

"У конфлікті, я повторюю, ми розглядаємо Росію не як посередника, а як учасника. Не визнаємо незаконної анексії РФ Криму й не будемо", – підкреслив він.

Додамо: саміт "Великої сімки" проходить на британському острові Корнуолл. На ньому сторони вже підтвердили підтримку суверенітету української держави, а також пообіцяли продовжувати стежити за агресією з боку РФ.

Глави МЗС країн G7 закликали Кремль відвести всі свої війська від кордонів Росії з Україною.

А президент Сполучених Штатів Джо Байден напередодні попередив главу РФ Путіна, що його країна матиме справу зі значущими і серйозними наслідками, якщо продовжить займатися шкідливою діяльністю.

Як повідомляв, у Державному департаменті США вказали на необхідність посилити тиск на Росію, щоб вона виконувала свої зобов'язання, припинила війну на на Донбасі й окупацію Криму.



Related

Події у світі 4520755568118896256

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item