У ЄК заявили про високе місце України в порядку денному саміту G7

У ЄК заявили про високе місце України в порядку денному саміту G7
Україна посідає високе місце в порядку денному саміту G7

Україні необхідні сильні інститути, які б діяли на основі верховенства закону, вважають лідери Великої сімки.

 
Україна посідає високе місце в порядку денному саміту G7. Про це заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter в суботу, 12 червня.
 
На сесії із зовнішньої політики Велика сімка обговорила східне сусідство Євросоюзу. Лідери зійшлися на тому, що Україні потрібні сильні інститути, які б діяли на основі верховенства закону.
 
"Оскільки Росія продовжує підривати порядок європейської безпеки, ми можемо розраховувати на сильний трансатлантичний альянс для вирішення цієї проблеми. Україна займає важливе місце в нашому спільному порядку денному. G7 підтримує територіальну цілісність України і готова допомогти у її зусиллях щодо реформування", - підкреслила фон дер Ляєн.
 
Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Джо Байден на саміті G7 обговорили ПП-2. Сторони наголосили на важливості збереження транзиту газу через Україну, а також торкнулися майбутньої зустрічі Байдена і Путіна.
 
Як повідомлялося, G7 планують виділити $100 млрд постраждалим від COVID країнам. Гроші будуть направлені найбільш нужденним країнам на охорону здоров'я і відновлення економіки.

Related

Події у світі 3720223714018654906

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item