Може трапитися все що завгодно: лікар прокоментував стан Кравчука і дав прогноз

Може трапитися все що завгодно: лікар прокоментував стан Кравчука і дав прогноз

У глави української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кравчука, який перебуває на апараті штучної вентиляції легень, ймовірно, є супутні захворювання. Вони могли спричинити такий стан, у якому 87-річний політик більше місяця після операції на серці.

Такою думкою зі ЗМІ поділився керівник проєкту MedOboz, лікар Віктор Литвиненко. За його словами, інформації про здоров'я першого президента України дуже мало, щоб давати якісь прогнози, а трапитися може все що завгодно.

"Найімовірніше, це набуті вади серця – недостатність мітрального або аортального клапана, чи комбінований стеноз або кілька супутніх патологій. Також у нього є, ймовірно, коронарна додаткова недостатність, яка призвела до того, що він стільки часу перебуває на апараті ШВЛ", – прокоментував медик.

Литвиненко підкреслив, що в такій ситуації прогнози на одужання Кравчука може давати тільки кардіохірург, який проводив йому операцію на серці. Або ж реаніматологи, які займаються веденням пацієнта в реанімації.

Леонід Кравчук перебуває у реанімації на апараті ШВЛ

"Але з урахуванням його віку та супутніх патологій, які у нього, найімовірніше, є – якісь додаткові захворювання в стадії субкомпенсації (коли пацієнт має будь-яку симптоматику) або декомпенсації (коли прояви хвороби мають максимально негативні картини) – може трапитися все що завгодно, конкретно в його випадку", – підсумував лікар.

Нагадаємо:

  • про проблеми зі здоров'ям у Леоніда Кравчука повідомили 28 червня – він не прийшов на урочисте засідання Верховної Ради, приурочене 25-річчю Конституції. В оточенні політика пояснили, що він погано почувався.

  • Спікер делегації України в ТКГ Олексій Арестович 29 червня розповів, що Кравчуку провели оерацію на серці.

  • 26 липня стало відомо, що перший президент вже місяць перебуває у реанімації, де під’єднаний до апарату ШВЛ.

Довідка: Віктор Литвиненко – лікар анестезіолог, працював у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова лікарем анестезіологом і реаніматологом.

Як повідомляли ЗМІ:

  • 25 березня Леонід Кравчук у прямому ефірі одержав перше щеплення проти коронавірусу вакциною CoviShield від AstraZeneca.

  • Пізніше політик зізнався, що не помітив жодних змін у своєму стані після вакцинації.

Related

Політика 8928111014613039085

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item