ТОП-5 кращих і безпечних маринадів для шашлику

Шашлик – улюблене літня страва практично кожного, особливо – якщо він смачно приготований зі свіжого і натурального м'яса.
Найголовніше при приготуванні – правильний маринад, саме від нього повністю і залежить його смак.
Ділимося з вами 5 рецептами найкращих маринадів для шашлику, завдяки яким ви отримаєте дуже смачне, соковите і м'яке м'ясо.
1. Маринад з гранатового соку

Інгредієнти:
Біла ріпчаста цибуля – 5 шт
Гранатовий сік – 700 мл
Розмарин – 30 г
Зелень свіжа (кріп, петрушка, кінза, базилік) – за смаком
Перець – за смаком
Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте м'ясо середніми шматками.
- Цибулю поріжте великими півкільцями, викладіть на м'ясо, перемішайте.
- Додайте спеції, зелень і залийте гранатовим соком, ретельно перемішайте, накрийте
- обов'язково тарілкою і так залиште маринуватися м'ясо на 2-3 години.
2. Гірчичний маринад

Інгредієнти:
Гірчиця – 1 ч. л.
Соєвий соус – 90 г
Пряні трави (орегано, базилік) – за смаком
Суміш спецій – за смаком
Спосіб приготування:
У мисці з'єднайте спеції, пряні трави, гірчицю і соєвий соус, ретельно перемішайте.
М'ясо поріжте середніми шматками, залийте готовим маринадом і так залиште на 1-2 години.
3. Маринад з ківі та цибулею

Інгредієнти:
ківі – 1-2 шт.
цибуля – 1 шт.
сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Ківі натріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, перемішайте.
Додайте сіль, перець і ретельно перемішайте.
Викладіть м'ясо в маринад і так залиште лише на 20 хвилин.
4. Пряний маринад з майонезом

Інгредієнти:
Цибуля ріпчаста – 500 г
Олія – 1-2 ст. л.
Майонез – 1 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком
Лавровий лист (мелений) – за смаком
Приправа "Хмелі-сунелі" – за смаком
Перець червоний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Почистіть цибулю, поріжте кубиками, але краще – пропустіть через м'ясорубку.
До нього додайте майонез, олію, перець, лавровий лист і приправи.
Викладіть м'ясо в маринад і так залиште на 5-6 годин.
5. Лимонно-м'ятний маринад з вином
Інгредієнти:
Лимон – 1 шт.
М'ята – 2 гілочки
Біле вино – 100 мл
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Майоран, гілочки – 1 шт.
Чебрець, гілочки – 1 шт.
Червоний перець – 0,5 ст. л.
Червоний солодкий перець – 0,5 ст. л.
Часник – 3 зубчики
Спосіб приготування:
М'ясо поріжте великими шматками.
Цибулю наріжте дрібно, подрібніть м'яту і вичавіть сік лимона.
Далі – подрібніть часник, додайте прянощі, налийте вино і все добре перемішайте.
Викладіть м'ясо з маринад і так залиште на 30 хвилин.
Раніше повідомляв, як вдома приготувати смачний суп – шурпу так, щоб він був наваристим, ароматним і пряним.
Експерти поділилися корисними і дуже важливими порадами щодо вибору якісної та смачної яловичин, які точно допоможуть вам вибрати виключно хороший продукт.