РФ заявила про загрозу громадянської війни в Афганістані

РФ заявила про загрозу громадянської війни в Афганістані
Провінція Панджшер на півночі Афганістану залишається єдиним непідконтрольним талібам регіоном

Однак Москва не має наміру втручатися в конфлікт навіть в ролі посередника між талібами і силами опору.

Конфлікт у провінції Панджшер загрожує новою громадянською війною в Афганістані, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков 23 серпня, пише Коммерсант.

Однак Москва не має наміру втручатися в конфлікт між терористичним рухом "Талібан" і силами опору, сказав він. Росія також не планує виступати посередником між сторонами.

"Сьогодні на позачерговому засіданні [ОДКБ] теж згадувалася ця лінія розвитку подій в тому контексті, що потенційно це загрожує черговою громадянською війною в Афганістані і несе додаткові ризики і загрози. Звичайно ж, ніхто втручатися в ці події не збирається", - сказав Пєсков.

Провінція Панджшер на півночі Афганістану залишається єдиним непідконтрольним талібам регіоном. Раніше вони закликали лідерів опору здатися, проте ті пообіцяли дати відсіч. У зв'язку з цим "Талібан" направив сотні своїх прихильників для захоплення провінції Панджшер і почав оточувати сили опору.

Силами опору в Панджшері керує віце-президент Афганістану Амрулла Салех. Після того, як президент Ашраф Гані втік з країни, Салех оголосив себе главою держави і пообіцяв, що ні за яких умов не здасться талібам.

Раніше таліби заявили, що не дозволять США продовжити термін евакуації з Афганістану далі 31 серпня.

Related

Події у світі 5676630888156932541

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item