Тиждень не виходила на зв'язок, але чекала допомоги

Тиждень не виходила на зв'язок, але чекала допомоги

Під Полтавою в річці Ворскла знайшли тіло 36-річної Анни Соляник. Жінка ще тиждень тому перестала виходити на зв'язок із рідними, а 13 вересня стало відомо, що вона мертва. 

Хоча весь цей час її бачили між двома селами – Яцинова Слобідка, де в Анни нібито виникли проблеми з автомобілем, і Сем'янівка, куди вона ходила за продуктами. Чому жінка відмовлялася від допомоги місцевих жителів – невідомо.

Правоохоронці не схиляються до версії про суїцид і вже почали розслідувати можливе вбивство. Всіх, хто може щось знати про цю ситуацію, просять давати показання.

Детальніше про це читайте далі.

Казала, що сів акумулятор, але від допомоги відмовлялася?

Жителі сіл Сем'янівка і Яцинова Слобідка активно обговорюють загадкову смерть недалеко від Полтави. Ще на початку вересня на дорозі біля Слобідки люди помітили чужий автомобіль.

"Я пам'ятаю, що ми їхали десь у понеділок (6 вересня) – Mazda стояла з відкритими вікнами. Проїжджали в той день там разів чотири, вона все стояла. А вже наступного дня вікна в автомобілі були зачинені. Я здивувалася, ще чоловіка запитала, що за машина. А він каже, що тут поле із соняшниками, мабуть, це вартують урожай.

А вже 7 вересня побачили нашу старосту, яка стояла біля цієї машини. Запитали, що трапилося. Вона сказала, що це ніякі не сторожі, а невідома машина, давно стоїть. Тому викликали поліцію, щоб розібратися. І вже вчора ми почули, що водійку виловили в річці неподалік", – розповіла OBOZREVATEL місцева мешканка.

Автомобіль простояв на дорозі кілька днів

Ще один свідок повідомила в соцмережах, що бачила Анну 6 вересня. "Я зупинилася, вона сказала, що заблукала, і запитала, де можна купити води. Я їй пояснила, а потім запитала, чи може вона комусь зателефонувати або набрати номер і викликати допомогу? Вона відповіла, що вже повідомила про себе, а також пояснила, що у неї сів акумулятор. Однак, коли я поверталася через дві години, вона досі там стояла", – описала ситуацію свідок.

Як виявилося, за кермом Mazda була 36-річна мешканка Полтави Анна Соляник. Автомобіль зламався на тій ділянці дороги, але місцеві не можуть зрозуміти, чому жінка не викликала евакуатор або допомогу.

Тіло Анни Соляник знайшли в річці

У поліції Полтавської області кажуть, що автомобіль стояв у районі села Яцинова Слобідка, а жінку бачили вже за п'ять кілометрів від цього місця – в селі Сем'янівка. Там вона заходила в місцевий магазин і купувала продукти.

За словами місцевих, нібито хтось заглядав у автомобіль і пропонував Анні допомогу, але вона відмовилася. Люди розповідають, що вона нібито плакала через проблеми зі своїм хлопцем і говорила, що за нею повинні приїхати з Харкова.

Тіло знайшли у Ворсклі за 5 км від автомобіля

Приблизно до 6 вересня Анна ще контактувала зі своїми рідними і знайомою, але потім зв'язок обірвався. Її подруга і мама почали бити на сполох.

"У поліцію мама жінки, яка живе в Миколаївській області, звернулася 10 вересня, вона повідомила, що кілька днів не може зв'язатися з дочкою. Інформацію передали нам. У пошуках брали участь поліція, волонтери пошукового загону "Мілена", місцеві водолази. Тіло жінки виявили у Ворсклі під час прочісування берега і прибережної зони в селі Сем'янівка, це за 5 кілометрів від місця поломки автомобіля", – говорить спікер обласної поліції Юрій Сулаєв.

З Анною зник зв'язок 6 вересня

Керівник пошукового загону "Мілена" в Полтаві Максим розповів, що Анну виявили буквально відразу, як почалися пошуки: "Вона була недалеко від берега. Викликали водолазів і дочекалися, поки її піднімуть і опізнають. З нами була подруга Анни. Коли вона почула по рації, що тіло знайшли, то сильно засмутилася. Ми не розпитували, що з нею сталося".

Поліція підозрює, що жінку вбили

Одна зі знайомих Анни розповіла нам, що насправді загибла жінка була керівницею продуктового магазину на вулиці Кукоби.

"Цей магазин їй не належав. Ним володіє відома в Полтаві людина, пов'язана з криміналом. Там торгують продуктами, овочами, фруктами. Але в одному з відділів ще й продають спиртне на розлив. Там був конфлікт, люди скаржилися. Роки два тому вони навіть викликали журналістів із камерами. То з'явився той власник із підтримкою, і вони розбили відеокамеру. Хоча сама Анна була непричетною, вона не могла заборонити торгувати спиртним", – каже приятелька.

Жінка керувала двома магазинами в Полтаві

Ще одна подруга уточнила, що Анна була не просто керуючою, а навіть бізнес-партнеркою власника, якогось Руслана Л. "Вона керувала двома магазинами: "Крила" (це та сама наливайка) й "Овочі та фрукти". Власники пов'язані з криміналом, це все, що я знаю", – каже знайома на умовах анонімності.

За словами подруг, Соляник не була заміжньою, але мала стосунки з чоловіками. "Вона не з тих, хто через мужика втопиться. У неї було багато чоловіків, і вони були для неї засобом для досягнення мети. Тому я думаю, що її смерть пов'язана з розбірками з чоловіками. Вона дуже любила себе передусім, вона любила життя. Вона просиділа в тому автомобілі два дні. Чекала когось, здається, із Харкова. Найімовірніше, чекала когось надійного", – каже знайома.

Тіло було у воді недалеко від берега

"Вона була спокійною, стриманою, абсолютно не конфліктною. Багато працювала. Не знаю, але вона не схожа на людину, яка через особисті проблеми з чоловіком піде і втопиться. Та й не помічала я, щоб Анна випивала", – підтверджує ще одна знайома.

До речі, автомобіль, на якому приїхала Анна, належав їй. Чому він був на харківських номерах, ніхто не знає, але її на ньому бачили постійно.

Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 115 КК України – умисне вбивство. Правоохоронці зазначають, що розглядають кілька версій смерті Анни Соляник.

"Під час першого огляду тіла ознак насильницької смерті не виявлено. Але точно на питання про причини смерті може відповісти тільки експертиза, тому ми чекаємо результатів. Також ми з'ясовуємо, скільки часу жінка провела в тій місцевості, де вона перебувала і що там робила", – додав Сулаєв.

Також у поліції просять усіх, хто бачив Анну в ці дні або розмовляв із нею, прийти і дати свідчення, щоб розібратися в причинах її загибелі.

Related

Гаряча новина 7184826842123589994

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item