Кому дієтологи не рекомендують їсти сир

З варенням, сиропом, згущеним молоком чи просто з цукром – хто не любить натуральний домашній сир?
Здавалося б, ідеального сніданку і не придумаєш. І поки мережею поширюється інформація про безкінечну користь сиру для організму, деякі дієтологи тим часом розвіюють міфи. А саме кажуть, що є ті категорії людей, кому сир бажано не вживати.
Відтак, лікарка-дієтологиня Олена Мовчан розповідає, що жирний домашній сир особливо шкідливий для тих, у кого високий рівень холестерину. А також тим, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту.
Якщо людина знає, що у неї підвищений холестерин, якщо вона знає про якісь захворювання шлунково-кишкового тракту, ми не можемо радити жирні продукти.
Лікарка додала, що оптимальна норма сиру в день складає 150 г. Проте варто обов'язково звертати увагу на його жирність.
Лікарка-дієтологиня Оксана Скиталінська повідомила, що їсти можна абсолютно всі види сиру, але кориснішим вважається саме "зрілий". Все тому, що в ньому міститься набагато менше лактози та молочного цукру.
Чим м'якший сир, тим більше він жирний. Чим більш твердий сир, тим менше жиру він містить, а більше – білка.

Що стосується домашнього сиру, то лікар радить вживати його у першій половині дня.
Він має високий рівень інсуліну. Це не погано. Просто у першій половині дня, коли ми витрачаємо багато енергії, ми можемо їсти домашній сир.

Дієтологиня Світлана Фус застерігає, що кальцій, який міститься в усіх молочних продуктах, може негативно впливати на щитовидну залозу.
Справа в тому, що у разі зловживання молочними продуктами в організм потрапляє багато кальцію, який може негативно впливати на щитовидну залозу. А надлишок кальцію загрожує дефіцитом заліза та цинку, кисневим голодом.