Генсек ООН назвав ворога всього людства

Генсек ООН назвав ворога всього людства
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш

Антоніу Гутерріш закликав світову спільноту активізувати зусилля з вакцинації від коронавірусу.

 
Усі країни світу повинні припинити військові конфлікти і зосередитися на боротьбі зі спільним ворогом - пандемією коронавірусу. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час виступу на відкритті 76-ї сесії Генасамблеї у вівторок, 14 вересня.
 
"Ми зустрічаємося під час великого виклику і розділення, конфлікту і зміни клімату, посилення бідності і нерівності. Пандемія продовжує загрожувати життям, умовам життя і майбутньому. Ці виклики посилюються розколом, що загрожує нашому світу, поділом між багатими і бідними", - сказав генсек.
 
За його словами, усі наявні виклики і розподіли породжені людьми, і їх можна подолати, якщо світова спільнота об'єднається.
 
"Необхідно активізувати зусилля з вакцинації від коронавірусу і реагування на зміну клімату. <...> Війнам проти один одного необхідно покласти край", - підкреслив Гутерріш.
 
Нагадаємо, у Нью-Йорку стартувала 76-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Серед її головних тем - проблеми боротьби з пандемією, зміни клімату, а також "продовольчі системи" та енергетика.

Related

Події у світі 1223914907277858703

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item