Космічні туристи SpaceX повернулися на Землю

Космічні туристи SpaceX повернулися на Землю
Приводнення капсули з туристами на океан

Капсула корабля опустилася на океан відповідно до графіка. Четверо цивільних пробули на орбіті близько трьох діб.

 
Космічний корабель Crew Dragon, екіпаж якого вперше складають чотири цивільні особи, приводнився в Атлантичному океані, неподалік від узбережжя штату Флорида, в ніч на неділю, 19 вересня. Трансляція велася на сторінці компанії SpaceX у Twitter.
 
Згідно з даними компанії, повернення пройшло відповідно до графіка - капсула корабля на парашутах опустилася на океан о 19:06 за часом Східного узбережжя США (2:06 за Києвом). За кілька годин до цього члени екіпажу корабля в рамках комерційної місії Inspiration4 наділи скафандри і почали підготовку до зниження.
 
Приблизно за годину до зниження в автоматичному режимі включилися двигуни Crew Dragon, що дозволило йому скоротити висоту орбіти. Близько 19:00 (02:00 за Києвом) корабель увійшов у щільні шари атмосфери, через пару хвилин були випущені його основні парашути. О 19:08 (2:08 за Києвом) ведучий трансляції підтвердив приводнення Crew Dragon.

Як відомо, корабель пробув на орбіті близько трьох діб. У цей час члени екіпажу вели наукову роботу, кілька разів взяли участь у сеансах прямого зв'язку із Землею і милувалися видами планети з орбіти висотою 575 кілометрів. Із цією метою корабель Crew Dragon спеціально модернізували й оснастили прозорим куполом, який відкриває панорамний огляд.

Першими туристами SpaceX стали 29-річна лікар з дитячої лікарні в Мемфісі Хейлі Арсено, 51-річна професор геології Саєн Проктор, 41-річний співробітник аерокосмічної корпорації Lockheed Martin Крістофер Семброскі, а також 38-річний американський мільярдер Джаред Айзекмен, якому належить платіжний сервіс для ресторанів і готелів Shift4 Payments. Саме він оплатив, не розкриваючи суму, всі чотири місця на кораблі.





Місія Inspiration4 носить благодійний характер і націлена на збір коштів для дитячої лікарні St. Jude Children's Research Hospital, що спеціалізується на дитячих онкологічних захворюваннях.

Related

Події у світі 8712722412568466497

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item