У Києві викриті лікар і медсестри на підробці COVID-сертифікатів

У Києві викриті лікар і медсестри на підробці COVID-сертифікатів
Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі

Клієнти, яких на день могло бути від трьох до п'яти осіб, за фальшивий документ платили до 1,8 тис. грн.

У Києві правоохоронці викрили незаконну діяльність лікаря, який підробляв COVID-сертифікати без здачі аналізів. Йому допомагали три медсестри, які вносили неправдиву інформацію в базу і друкували готові документи. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

"Щодня послугами спільників могли скористатися 3-5 клієнтів, заплативши від 725 до 1800 гривень. Під час обшуків поліцейські вилучили сертифікати, готові до видачі, гроші, комп'ютерну техніку, які долучили до матеріалів кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Порушникам загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

До цього стало відомо, що екс-нардепа спіймали на використанні підробленого COVID-сертифіката. Колишня депутат ВР і її сестра в аеропорту намагалися використати підроблені сертифікати про вакцинацію. ЗМІ пишуть, що йдеться про сестер Савченко.

Також повідомлялося, що в Києві медики допомагали підробляти COVID-сертифікати. Зловмисники вносили інформацію про здійснення вакцинації в базу даних електронної системи охорони здоров'я, після чого видавався "документ" для виїзду за кордон.

Related

Гаряча новина 3561300917418454233

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item