Розсекречені важливі правила приготування ідеального картопляного пюре

Розсекречені важливі правила приготування ідеального картопляного пюре

Деякі господині чують про них вперше. Як же приготувати ідеальне картопляне пюре, щоб воно вийшло ніжним, повітряним, і вам би неодмінно захотілося повторити такий рецепт.

  • Перше — ретельно очистить картоплю від шкірки і "вічок". Виберіть сорти з максимальним вмістом крохмалю. У цьому вам допоможе м'якоть — вона повинна бути жовтого кольору.
  • Друга умова — заправка повинна бути теплою. У пюре можна додавати не тільки молоко і масло, можна сметану, вершки, йогурт і навіть кокосову олію. Вершкового масла в картоплі багато не буває. В ідеалі — пачка 200 г на кілограм картоплі.
  • Третє — шматочки нарізаної картоплі повинні бути однакового розміру. Дрібні зваряться швидше. При готовності вони будуть проколюватися ножем або виделкою, але не розвалюватися.

Якщо хочете зберегти більше вітамінів, картоплю найкраще відправити в киплячу воду. Помішувати не варто, накрити кришкою і зробити середній вогонь.

Спеції. Картоплю можна варити з часником, очищеною цілою цибулею, декількома листочками лаврового листа (але не багато), запашним перцем або перцем-горошком.

Можна варити її в овочевому, м'ясному бульйоні і навіть молоці.

  • Четверте правило — розминати картоплю найкраще вручну, за допомогою товкачки. Можна використовувати міксер, але не блендер, інакше отримаєте клейку масу.

Related

Смачно 3182120242839983250

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

ЄДИНІ НОВИНИ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item