Що додати в тісто для пиріжків, щоб вони були повітряними: поради та рецепт від кулінара

Піріжки – смачний здобний виріб, який можна готувати з різними начинками, починаючи від солодких: яблучних, сирних, ягідних та закінчуючи м'ясними, овочевими.
Але найголовніше при приготуванні цієї страви – зробити вдале тісто.
Кулінар Сергій Джуренко розкрив секрети приготування вдалого тіста для смачних пиріжків, а також поділився на своєму сайті рецептом, завдяки якому й ви отримаєте повітряні та смачні пиріжки.
Поради кухаря:
"Для пиріжків краще зробити дріжджове здобне тісто. Адже воно виходить досить пишним й м'яким", – зазначив кулінар.
У тісто потрібно додати молоко та вершкове масло, завдяки цим двом інгредієнтам тісто буде повітряним, пишним та ароматним.
Джуренко також рекомендує підготувати начинку для випічки заздалегідь, щоб вона охолола.
"У начинці може бути морква, цибуля, а ось томат й чорносливий я б не радив, вони сильно змінюють смак", – рекомендує кулінар.
Пиріжки з капустою

Інгредієнти:
Квашена капуста – 0,5 кг
Цибуля – 1 шт.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Борошно пшеничне – 2 склянки
Сухі "швидкі" дріжджі – 5 г
Вершкове або олія – 1 ст. л.
Нежирне молоко чи вода – 150 мл
Яйце – 1 шт.
Сіль, чорний перець – за смаком
Лавровий лист – 1-2 шт.
Цукор – 1 ч. л.
Спеції – дрібка
Спосіб приготування:

Тісто для пиріжків з капустою
1. Просійте борошно, додайте сіль, цукор, сухі дріжджі, все перемішайте.
2. Розтопіть вершкове масло, додайте в тепле молоко, перемішайте й влийте в борошно, замісіть тісто.
3. Обов'язково перекладіть тісто в миску, накрийте рушником й дайте постояти 30-45 хвилин.

4. Після закінчення часу поріжте тісто на однакові шматочки, розкатайте, всередину кожного покладіть начинку та сформуйте пиріжки.
5. Застеліть форму або деко пергаментом, змастіть маслом й викладіть пиріжки, зверху можна змастити яйцем.
6. Поставте пиріжки в духовку на 30 хвилин при 180°С.
