Берлінери із заварним кремом: як приготувати пухкі пончики в домашніх умовах

Напевно, кожен хоч один раз у житті куштував знамениті берлінери – надзвичайно пухкі, м`які та повітряні пончики з начинкою. Такий смаколик ідеально впишеться до чашечки какао, а домашні посиденьки зробить ще більш затишними.
Рецептом берлінерів із заварним кремом поділилася фудблогерка Софія Світлик. Опубліковано в Instagram.

Інгредієнти:
молоко – 250 мл
цукор – 60 г
дріжджі свіжі – 28 г
борошно – 450 г
яйця – 1 шт.
ванільний цукор – 1 п
сіль – 0,5 ч. л.
Для крему:
молоко – 370 мл
жовтки – 3 шт.
борошно – 15 г
крохмаль – 15 г
цукор – 80 г
екстракт ванілі
Спосіб приготування:
1. Для початку приготувати крем. Для цього довести молоко до кипіння.
2. Жовтки збити з цукром та ванільним екстрактом.
3. Додати борошно і крохмаль. Перемішати до однорідності.
4. Налити гаряче молоко, перемішати і перелити назад у сотейник. Варити на слабкому вогні до загустіння, помішуючи. Накрити плівкою та дати охолонути.
5. Для приготування тіста у молоко додати дріжджі, 1 ст. л. цукру та 5-6 ст. л. борошна. Перемішати та накрити плівкою. Залишити на 15-20 хвилин у теплому місці.
6. Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Додати до опари. Перемішати.
7. Поступово додати борошно та сіль. Перемішати. Залишити тісто на 1-1,5 години в теплому місці.
8. Розкачати тісто та вирізати пончики. Залишити на 15-20 хвилин.
9. Смажити в олії до рум`яного кольору. Смажені пончики викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
10. Обкачати пончики у пудрі та начинити кремом.