Гороховий суп із копченостями

Гороховий суп із копченостями

Іноді додавання лише одного інгредієнта може цілком змінити смак знайомої з дитинства страви.

Якщо ви додасте до горохового супу копченості, ви не впізнаєте його. Копченості нададуть страві особливий запах та неповторний смак.

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 0,5 кг копчених свинячих реберець
  • 400 г гороху
  • 300 г бекону
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 2-3 лаврові листи
  • зелень
  • олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Промитий горох і копчені свинячі реберця залити водою, довести до кипіння і варити доти, доки суп не загусне, а горох майже повністю розвариться.

Дрібнорубану цибулю злегка обсмажити на олії, додати нарізану соломкою моркву і смажити до готовності.

Окремо на сухій сковороді обсмажити бекон.

Реберця дістати з супу, відокремити м'ясо від кісток і повернути його в каструлю разом з овочевою підсмажкою і беконом і варити 10 хвилин.

Потім суп посолити, поперчити, додати лавровий лист і довести до готовності.

Готовому супу дати настоятися не менше 15 хвилин і подавати, притрусивши рубаною зеленню.

На замітку

До горохового супу з копченостями подавайте сухарики чи грінки.

Якщо ви використовуєте колотий горох, замочувати його не слід. Якщо горох цільний, замочіть його як мінімум на 1 годину.

Для такого супу добре підійдуть мисливські ковбаски або будь-яка копчена ковбаса, копчена курятина або свинина (рулька, окіст, пашина).

Для наданню супу особливого аромату в овочеву підсмажку можна додати біле коріння: петрушку, селеру або пастернак.

Якщо не уявляєте супу без картоплі, можете додати її.

Related

Смачно 4029200509293465236

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

ЄДИНІ НОВИНИ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item