Кулеба розповів, коли закінчиться агресія РФ

Кулеба розповів, коли закінчиться агресія РФ
Дипломатія зможе досягти успіху - Кулеба

Україна має величезний рівень підтримки партнерів з усього світу. Озброєння, яке вони постачають, посилює позиції країни, наголосив глава МЗС.

 
Російська агресія проти України завершиться, коли війська РФ підуть з Донбасу та анексованого Криму. На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу.
 
"Агресія Росії проти України буде завершена тоді, коли Російська Федерація повністю виведе війська з Донбасу та Криму. А Україна поверне політико-дипломатичним шляхом свої тимчасово окуповані території", - сказав він.
 
Міністр наголосив, що Київ вважає головною метою, щоб саме Москва пішла на поступки.
 
"Україна готова до діалогу, але ніхто не тиснутиме на нас", - заявив глава МЗС.
 
При цьому він підкреслив, що країна готова до військового вторгнення РФ, однак, щоб цього не допустити, потрібна дипломатія, яка може досягти успіху.
 
"Якщо Росія вдасться до збройної ескалації, то ми захищатимемося і боротимемося. Але зараз є всі шанси на те, що дипломатія зможе досягти успіху", - сказав міністр.
 
Дмитро Кулеба нагадав, що сьогодні Україна має безпрецедентний рівень підтримки світових партнерів. А озброєння, що поставляється ними, – це додаткові аргументи, що посилюють позицію України.
 
"Десятки тонн оборонної зброї, обладнання та боєприпасів, які сьогодні прибувають в Україну, - це тонни аргументів, які посилюють переговорну позицію України. Як не парадоксально, вся ця зброя потрібна для того, щоб її не довелося застосовувати", - зазначив глава українського зовнішньополітичного. відомства.
 
Також він зазначив, що не дуже довіряє словами Кремля про ненапад на Україну.
 
"Наголошую, що найкращий спосіб РФ довести щирість цих слів - це негайно знизити військовий, політичний та економічний тиск на Україну, відмовитися від ідей дестабілізації ситуації через надумані протести, кібератаки", - заявив Кулеба, додавши, що Москві слід контактувати дипломатично.
 
Глава МЗС заявив, що найкращий спосіб довести заяви про ненапад - це відвести війська та військове обладнання не лише від кордону, а також із тимчасово окупованих територій. Це буде першим кроком до деескалації.
 
 
Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба закликав РФ відвести війська від України. Він також подякував главі МЗС Великої Британії Ліз Трасс за рішучу позицію щодо стримування РФ.

Related

Політика 4816358619737550383

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item