Найсмачніша підлива, яку готували в усіх їдальнях СРСР: рецепт страви

Усі радянські страви можна охарактеризувати трьома словами: легко, просто та доступно. А головне – завжди смачно.
Тож не дивно, що рецепти родом із СРСР і досі залишаються такими популярними.
Є ті, хто пам`ятає знамениту підливу, яку подавали до картопляного пюре, макаронів чи з сосисками? І навіть той, хто не розуміє про що йдеться, все одно повинен спробувати таку страву – це неймовірно смачно.
Рецептом знаменитої підливи з СРСР поділилася фудблогерка galina__1982. Опубліковано в Instagram.

Інгредієнти:
борошно – 2 ст. л.
рослинна олія – 2 ст. л.
томатна паста – 2 ст. л.
вершки – 200 мл
вода – 400 мл
сіль
Спосіб приготування:
1. У каструлю насипати борошно та поставити на вогонь. Пасерувати до горіхового кольору.
2. Налити олію та швидко перемішати до однорідного стану.
3. Додати томатну пасту і знову швидко перемішати до однорідного стану.

4. Налити холодні вершки.
5. Налити половину води та постійно перемішувати, щоб не було грудочок.
6. Додати сіль.

7. Налити решту води та варити, постійно помішуючи, до загустіння.