ЄС закликав громадян своїх країн покинути Україну

ЄС закликав громадян своїх країн покинути Україну
Країни ЄС закликають своїх громадян виїхати з України

США посилили попередження про можливе вторгнення Росії в Україну. У цьому зв'язку країни Євросоюзу скоригували позицію у сфері безпеки.

 
Країни Євросоюзу в п'ятницю, 11 лютого, закликали своїх громадян виїхати з території України з огляду на велику ймовірність вторгнення Росії в Україну. Про це пише DW.
 
По всій Європі країни скоригували свою позицію у сфері безпеки, бо США посилили попередження про можливе вторгнення Росії в Україну, зазначає видання. Зокрема, Латвія, Литва, Норвегія, Нідерланди, Велика Британія, Ізраїль і США закликали своїх громадян виїхати з України.
 
Влада США закликала всіх американських громадян в Україні негайно виїхати з України, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.
 
"Надалі ми скорочуємо чисельність співробітників у посольстві у Києві. Ми закликаємо всіх американських громадян, які залишаються в Україні, негайно виїхати з країни. Передбачити, що буде далі, ми не можемо. Але ризики є, вони досить високі", – сказав Салліван на брифінгу.
 
Також зазначається, що США планують відкликати своїх спостерігачів із місії ОБСЄ в Україні.
 
Додамо, рекомендацію своїм громадянам утриматися від будь-яких поїздок в Україну також дає МЗС Великої Британії.
 
"Міністерство рекомендує утримуватися від будь-яких поїздок в Україну. Громадянам Великої Британії потрібно виїхати зараз, поки є доступність до комерційного транспорту", – заявили в британському МЗС.
 
Канцлер Німеччини Олаф Шольц мав розмову із президентом США Джо Байденом, прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо і президентом Франції Емманюелем Макроном і підтвердив, що є необхідність у жорстких і швидких санкціях, у разі вторгнення в Україну.
 
"Союзники сповнені рішучості спільно прийняти швидкі і глибокі санкції проти Росії, якщо будуть подальші порушення територіальної цілісності і суверенітету України", – написав у Twitter офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт.
 
Він додав, що всі дипломатичні зусилля спрямовані на те, щоб переконати Москву у необхідності деескалації. Мета – запобігти війні у Європі.
 
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що санкції, у разі вторгнення, будуть спрямовані проти фінансового й енергетичного секторів Росії.
 
Також ЧорногоріяНідерландиЯпоніяПівденна Корея та Норвегія своїм громадянам дали пораду залишити територію України через російську загрозу. Дипломати цих країн вважають, що те, як складеться ситуація в Україні, передбачити неможливо.

Related

Події в Україні 7713546332268560258

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item