Коли немає водопостачання. Як кип’ятити воду для знезараження — поради МОЗ
Публікуємо кілька правил, котрі допомагають запастися правильною водою для пиття та приготування їжі.
У разі перебоїв із водопостачанням дуже важливим є запас води, як технічної, так і питної. І якщо з технічною водою ситуація зрозуміла, з питною водою все трохи складніше.
Міністерство охорони здоров’я рекомендує мати запас води для всіх членів родини у закритих ємностях, за відсутності - набирати воду в бюветах, колодязях чи пунктах розливу, а також кип’ятити воду для пиття та готування, щоб знезаразити її.
Як правильно кип’ятити воду:
1. Процес кип’ятіння повинен займати не менше 10 хвилин. Опісля воді потрібно дати трохи часу настоятися і прибрати осад.
2. Чим довше вода кип’ятиться, тим більше патогенів буде знищено.
3. Зберігайте кип’ячену воду виключно в закритій тарі.
4. За можливості додатково очистіть воду за допомогою фільтра.