Чи стане тепер завдяки Patriot менше прильотів по інфраструктурі України: відповідь експерта

Чи стане тепер завдяки Patriot менше прильотів по інфраструктурі України: відповідь експерта

Роман Світан пояснив, що система ПРО Patriot може працювати і по "Шахедах", але в режимі виявлення.

Завдяки системі ПРО Patriot стане менше прильотів по інфраструктурі України. Принаймні в тому регіоні, де ця система буде розгорнута.

Про це повідомив військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, пілот-інструктор Роман Світан у рамках спільного проєкту "Розмови про важливе" "Сніданку з "1+1" та ТСН.ua, відповідаючи на запитання, чи стане тепер менше прильотів по інфраструктурі з появою ЗРК Patriot.

"Стане точно. Принаймні в тому регіоні, де вона (система ПРО Patriot – ред.) буде розгорнута. У неї досить непоганий коефіцієнт зі знищення літальних цілей", - наголосив експерт.

"Зважаючи на те, що вартість ракети Patriot - $4 млн, очевидно, ними не будуть збивати іранські дрони вартістю по $50 тисяч кожен", - зазначив журналіст ТСН.

У зв'язку з цим Світан пояснив, як саме система Patriot може працювати по "Шахедах".

"Ну, а з приводу "Шахедів" тих же, Patriot також працюватиме, принаймні в режимі виявлення, тобто локатори цієї системи будуть їх бачити, Patriot перенацілюватимуть на виконання завдань зі знищення "Шахедів". Patriot (перенацілюватиме – ред.) на ті мобільні комплекси або на ті зенітні установки, які будуть розташовані в певних секторах поразки. Тому Patriot працюватиме в цьому сенсі, як мінімум, і по "Шахедах" у тому числі", - пояснив експерт.

Нагадаємо, що, за словами глави США Джо Байдена, передавання США Україні ЗРК Patriot, які допоможуть захистити небо від російських ракет, не призведе до ескалації з РФ.

Тим часом у Кремлі заявили, що Patriot, які США нададуть Україні, стануть "законними цілями" для окупантів.


Related

Події в Україні 6307279842596080832

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item