В Держдепі пояснили, що може вплинути на швидкість допомоги Україні

В Держдепі пояснили, що може вплинути на швидкість допомоги Україні
Урядовий "шатдаун" у США може вплинути на швидкість військової допомоги Україні

США теоретично можуть продовжувати виділення допомоги у сфері безпеки навіть у разі зупинки бюджетного фінансування урядових установ.

Припинення роботи американського уряду через "шатдаун" може вплинути на швидкість військової допомоги Україні. Про це у понеділок, 25 вересня заявив під час брифінгу речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Він пояснив, що це "юридичне питання, яке стосується того, кому дозволено працювати під час зупинки, а кому заборонено". 

"Ми можемо продовжувати надавати допомогу - військову допомогу, допомогу у сфері безпеки. Але коли у вас є кілька людей, яким заборонено приходити на роботу, це може вплинути на швидкість будь-яких поставок. Ось чому ми вважаємо, що припинення роботи буде тривожним і чому ми закликаємо Конгрес фінансувати уряд".

"Шатдаун" - це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет. Співробітники великої частини державних структур у цей час працюють безкоштовно або йдуть у безстрокову відпустку.

Київ та Вашингтон підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у забезпеченні стійкості енергетичної системи України, який передбачає виділення 522 мільйонів доларів на її зміцнення. 

Як ми вже писали, президент США Джо Байден затвердив новий пакет допомоги для України. До нього увійдуть, зокрема увійдуть артилерія, снаряди та протитанкова зброя.

Related

Події у світі 8257153030585347171

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item