У лісах Амазонки вчені знайшли давно загублене місто

У лісах Амазонки вчені знайшли давно загублене місто
Дослідники в лісах Амазонки виявили стародавнє поселення

Автори дослідження знайшли велике стародавнє поселення площею в 5 315 кілометрів квадратних.

Група вчених у лісах Амазонки, площа яких становить 6,7 мільйона квадратних кілометрів, виявили давно загублене місто. Про це повідомляє Science Alert.

Зокрема, за допомогою LIDAR - технології отримання та обробки інформації про віддалені об'єкти за допомогою активних оптичних систем, знайшли стародавнє поселення площею 5 315 кілометрів квадратних.

Провідний автор дослідження, вчений з дистанційного зондування Вінісіус Періпато з Національного інституту космічних досліджень Бразилії зазначає, що останній погляд на землю під лісовим покривом Амазонки виявив ознаки доколумбової людської діяльності.

За даними видання, усього за одне дослідження команді вдалося виявити 24 раніше нерозпізнаних порушення в ґрунті, водночас форма і розташування деяких із цих структур явно вказують на архітектурне походження.

Вчені вважають, що їм вдалося знайти укріплене поселення на півдні Амазонії, на території якого знаходяться оборонні та церемоніальні об'єкти, короновані гори та мегалітичні споруди на Гвіанському щиті, а також річкові об'єкти у заплавах річок у центральній Амазонії.

Тепер же за думкою дослідників, на півдні Амазонки розташовувалося село, яке колись було домівкою для десятків тисяч людей. Фактично вчені виявили ознаки ринкової площі, з'єднаної мережею доріг, причому ця мережа цілком могла б конкурувати з дорогами в класичній Європі.

На південному заході Амазонії вчені також виявили дивні геометричні мотиви, зроблені із землі, розташовані далеко від будь-яких помітних доріг.

Експерти припускають, що раніше тут розташовувалося десь від 10 000 до 24 тисяч будівель все ще можуть бути приховані під шарами опалого листя, відкладів та заростей лісу.

Крім того, Періпато з колегами виміряли поширеність і чисельність 79 видів одомашнених дерев на майже 1700 ділянках лісу. Виявилося, що трохи менше половини з них були поширені поблизу місць стародавнього поселення. Загалом поява чи чисельність 53 із 79 видів якимось чином пов'язані з минулим поширенням людини.



Раніше повідомлялося, що кандидат наук у галузі тектоніки плит в Утрехтському університеті в Нідерландах разом з колегами виявили стародавню мега-плиту, що існувала на Землі близько 160 мільйонів років тому.

Related

Цікаво 338877868918910489

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item