Біологи виявили тварину, яку вважали вимерлою

Біологи виявили тварину, яку вважали вимерлою
Єхидна Аттенборо

Єхидна Аттенборо належить до ссавців, вона має хребет їжака, морду мурахоїда та ноги крота, і при цьому відкладає яйця.

В Індонезії вчені виявили єхидну Аттенборо, яку востаннє бачили понад 60 років тому. Вчені вважали, що цей вид ссавців вимер повідомляє CNN.

Довгодзьобу єхидну Аттенборо, названу на честь британського натураліста Девіда Аттенборо, вперше з 1961 року зафіксувала камера в останній день чотиритижневої експедиції під керівництвом вчених Оксфордського університету.

Наприкінці складної подорожі біолог Джеймс Кемптон знайшов на останній карті пам'яті, отриманій з більш ніж 80 віддалених відеокамер, зображення маленької істоти, що прогулюється лісовими хащами.

Учені впізнали рідкісний вид ссавця, якого описують як "сором'язливого, нічного мешканця нір, якого дуже важко знайти".

Біологам наразі не відомо, наскільки велика і стійка популяція цього виду.

Екзотична тварина має хребет їжака, морду мурахоїда і ноги крота.

"Причина, чому ці тварини не схожі на інших ссавців, полягає в тому, що вони належить до однопрохідних тварин групи яйцекладних, що відокремилися від решти ссавців близько 200 мільйонів років тому", – каже біолог Кемптон.

Інші види єхидн зустрічаються по всій території Австралії.

Крім єхидни Аттенборо, вчені знайшли нові види комах і жаб.

Довідка

Вважається, що ці тварини з'явилися близько 200 млн років тому, коли на Землі жили динозаври. З чотирьох видів єхидн три мають дзьоб: єхидна Аттенборо та західна єхидна знаходяться під загрозою зникнення. До цього єдиним свідченням цього виду єхидн був екземпляр мертвої тварини з музею природної історії Нідерландів.

Раніше повідомлялося, що у США оголосили вимерлими 23 види істот. Кожен з цих видів є безповоротною втратою для природної спадщини і глобального біорізноманіття.

Related

Цікаво 8250856526783521405

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item