Що відбувається з вашим тілом, коли ви регулярно їсте часник

Що відбувається з вашим тілом, коли ви регулярно їсте часник
Додавання часнику в раціон зазвичай не шкодить, а навіть може бути корисним для здоров'я / enca.com

Більшість досліджень виявили користь для здоров'я від концентрованих форм часнику, таких як витриманий екстракт часнику або часникові добавки.

Багато хто з нас любить часник. І якщо ви належите до таких людей, вам пощастило, адже при регулярному вживанні часнику в їжу він має вражаючі переваги для здоров'я. Портал Eatingwell розповідає, як саме впливає часник на наш організм.

Часник допомагає підтримати імунну систему

Хронічне запалення може зашкодити вашому імунітету, знижуючи рівень лейкоцитів. Дослідження, що вивчали вплив екстракту часнику, виявили, що він допомагає зменшити системне запалення і відновити рівень лейкоцитів. Це значною мірою завдяки аліцину, сірковмісній сполуці, що міститься в таких продуктах, як цибуля, шніт-цибуля та часник.

Крім того, огляд 2020 року в Trends in Food Science & Technology виявив, що завдяки своїм сірковмісним сполукам часник може мати противірусну активність. Дослідники вважають, що часник допомагає запобігти проникненню та розмноженню вірусів у наших клітинах.

Ви можете знизити рівень холестерину

Часник може покращити рівень холестерину, особливо у людей з високим рівнем холестерину або діабетом, йдеться в огляді 2020 року в журналі "Антиоксиданти". Однак ці висновки обмежені, оскільки більшість досліджень в цьому огляді виявили, що користь походить від витриманого часникового екстракту або додаткових форм часнику, а не від видів часнику, які використовуються в кулінарії.

У вас може знизитися кров'яний тиск

Згідно з вищезгаданим оглядом, часник може знижувати як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск у людей з метаболічним синдромом. Ці переваги були виявлені, коли учасники вживали 100 міліграмів на кілограм ваги (мг/кг) сирого подрібненого часнику двічі на день протягом чотирьох тижнів.

У вас може покращитися рівень цукру в крові

Часник також може допомогти регулювати рівень цукру в крові, особливо у людей з діабетом. Мета-аналіз 2019 року в журналі "Первинна медична допомога при діабеті" показав, що часник ефективніше, ніж плацебо, знижує рівень глюкози в крові натщесерце та гемоглобіну A1C у людей з діабетом.

У вас може покращитися здоров'я кишківника

Пребіотики живлять корисні бактерії у вашому кишечнику, і часник є їхнім хорошим джерелом. Так, після трьох місяців прийому екстракту часнику, учасники дослідження 2020 року мали більш різноманітний та здоровий мікробіом кишечника.

Однак часник може викликати гази та здуття живота у людей із синдромом подразненого кишечника.

Інші потенційні переваги

Антиоксиданти в екстракті часнику можуть зменшити нейрозапалення, підтримуючи здорову роботу мозку з віком, згідно з дослідженням 2020 року. Крім того, інше дослідження в журналі Nutrients показало, що серед літніх китайців ті, хто споживав більше часнику, жили довше, ніж ті, хто рідко вживав часник. Це дослідження було спостережливим, тому не можна з упевненістю сказати, що часник змушує вас жити довше, але зв'язок може існувати.

Який спосіб вживання часнику є найкориснішим для здоров'я?

Вживання часнику в максимально наближеному до сирого вигляді - це найздоровіший спосіб вживання часнику, оскільки вміст аліцину в ньому буде максимальним. Чим більше часник обробляється і готується, тим нижче вміст аліцину.


Related

Здоров'я 4960575747966715899

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item