Телескоп NASA виявив групу галактик, що мають надмасивну чорну діру

Телескоп NASA виявив групу галактик, що мають надмасивну чорну діру
галактика LEDA 60847

На цьому новому зображенні космічного телескопа НАСА видно групу взаємодіючих галактик під назвою LEDA 60847.

Космічний телескоп Hubble виявив групу взаємодіючих галактик, відому як LEDA 60847. Про це йдеться на сайті NASA.

Відомо, що цей космічний об'єкт класифікується як активне галактичне ядро, або AGN, яке має надмасивну чорну діру в центральній частині галактики, що акумулює матерію. AGN випромінює випромінювання в усьому електромагнітному спектрі і світить надзвичайно яскраво.

Вивчаючи потужні надмасивні чорні діри, які знаходяться відносно близько, астрономи можуть краще зрозуміти, як надмасивні чорні діри ростуть і впливають на галактики.

"Злиття галактик є відносно поширеним явищем. Більшість великих галактик є результатом злиття менших галактик. Сам Чумацький Шлях містить сліди інших галактик, що вказує на те, що він є продуктом минулих злиттів. Астрономи вважають, що в даний час відбувається злиття від 5% до 25% всіх галактик", - говориться у повідомленні.

Що стосується самої фотографії, то вона поєднує ультрафіолетові, видимі та близькі до інфрачервоних дані. Ультрафіолетове світло відстежує світіння зоряних розплідників і використовується для визначення найгарячіших зірок. Видиме світло показує нам зорі та матерію з помірними температурами, а також те, як це все виглядало б на наші очі.

Раніше повідомлялося, що Hubble показав спіральну галактику IC 438, яка знаходиться приблизно в 130 мільйонах світлових років від Землі.

Related

Цікаво 7001680901075367474

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item