Вперше за 50 років: американський корабель сів на Місяці

Вперше за 50 років: американський корабель сів на Місяці
Odysseus здійснив посадку на Місяці

Космічний корабель Odysseus, що стартував із Землі 15 лютого, висадився в автономному режимі.

Приватний посадковий космічний апарат Intuitive Machines Inc. під назвою Odysseus американської приватної компанії здійснив успішну посадку в районі південного полюса Місяця, повідомили у NASA.

Генеральний директор компанії Intuitive Machines під час прямої трансляції зазначив, що корабель знаходиться на поверхні супутника та передає слабкий, але стійкий сигнал.

"Ми можемо підтвердити, що наш апарат на Місяці і ми отримуємо сигнал, Odysseus знайшов новий прихисток", - поінформував під час трансляції керівник польоту Odysseus.

Космічний корабель, що стартував із Землі 15 лютого, висадився в автономному режимі. Поки не зрозуміло точне місце посадки, інженери продовжують аналізувати дані від приладів космічного корабля.

Центр управління польотом на короткий час втратив зв'язок з апаратом. На відновлення сигналу та підтвердження факту посадки пішло близько десяти хвилин. Як повідомило після підтвердження успішної посадки NASA, Odysseus торкнувся місячної поверхні о 23:24 за Гринвічем.

Ця місія стала першою успішною приватною спробою приземлитися на Місяць і першою більш ніж за 50 років успішною м'якою посадкою для США. Востаннє американський модуль спускався на поверхню супутника 1972 року під час місії Аполон-17.

Раніше Odysseus, під час своєї дороги до Місяця, надіслав перші фото, зроблені в космосі. 

Related

Технології 6151825170180739824

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item