ЄС наблизився до "освоєння" заморожених активів РФ

ЄС наблизився до "освоєння" заморожених активів РФ
Голова МЗ С України Дмитро Кулеба зазначив, що це "відкриває шлях до використання надприбутків від заморожених російських активів"

Відповідний крок Ради Євросоюзу відкриває шлях до прийняття рішення про можливе встановлення фінансового внеску до бюджету ЄС.

Рада Євросоюзу в понеділок, 12 лютого, ухвалила рішення, що наближає створення механізму з використання надприбутків заморожених активів РФ на території ЄС на користь України. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

ЄС у координації з міжнародними партнерами вирішив заборонити будь-які операції, пов’язані з управлінням резервами, а також активами ЦБ РФ. Відповідні активи фінансових установ у державах-членах ЄС заморожені.

Рішення Ради ЄС відкриває шлях Раді до прийняття рішення про можливе встановлення фінансового внеску до бюджету ЄС, зібраного з цих чистих прибутків, для підтримки України та її відновлення та реконструкції на наступному етапі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що це "відкриває шлях до використання надприбутків від заморожених російських активів".

"Ми заохочуємо подальші кроки для їх практичного використання на користь України. Ці кроки мають бути амбітними та швидкими", - наголосив український посадовець.

Нагадаємо, що тим часом Україна націоналізувала нафтогазові активи підсанкційного російського олігарха Едуарда Худайнатова на 500 млн гривень.

Раніше повідомлялося також про націоналізацію активів олігарха з РФ Андрія Молчанова на 437,5 млн гривень. Тоді мова була про 24 обʼєкти майна у Київській та Львівській областях, грошові кошти на рахунках і готову продукцію.

Related

Економіка 7324784927254763145

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item