Викрито міжнародне угруповання хакерів-вимагачів

 

Викрито міжнародне угруповання хакерів-вимагачів
СБУ взяла участь у викритті міжнародної організації хакерів

Хакери викрадали у відомих компаній секретну інформацію й персональні дані, а потім вимагали за них "викуп".

Кіберфахівці Служби безпеки спільно з правоохоронними органами США, Великої Британії та Євросоюзу та викрила міжнародне угруповання хакерів-вимагачів. Про це в середу, 21 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про потужне міжнародне угруповання хакерів LockBit.

Повідомляється, що хакери викрадали у відомих компаній секретну інформацію й персональні дані, а потім вимагали за них "викуп".

"Серед організаторів та учасників угруповання були громадяни України та РФ. Протягом майже 5 років зловмисники здійснили більше ніж 3 тис. кібератак проти фінансових установ та корпорацій західних країн, які надають оборонну допомогу Україні. Задокументовано, що тільки з однієї із американських компаній хакери вимагали понад 90 млн доларів США", - йдеться в повідомленні.

Хакери використовували спеціально розроблені програми-вимагачі, дистанційно запускали шкідливе програмне забезпечення на комп’ютери користувачів, і в такий спосіб збирали закриту інформацію. Потім вірус блокував роботу комп’ютерної техніки і "пропонував" відновити її після сплати грошей.

"У разі відмови зловмисники погрожували не тільки паралізувати весь технологічний процес потерпілих компаній, але й "злити" їхні конфіденційні відомості у відкриту мережу. У результаті багатоетапної спецоперації СБУ та західних партнерів даркнет-сайти хакерського угруповання заблоковані правоохоронцями", - повідомили в СБУ.

Повідомляється, що в США і семи країнах Євросоюзу вилучено понад 30 серверів, з яких зловмисники проводили кібератаки і на яких зберігали викрадені дані, а також заблоковано понад 200 криптовалютних рахунків злочинного угруповання.

В Україні правоохоронці виявили мобільні телефони й комп’ютери з доказами незаконної діяльності.

"Отримані речові докази будуть надані міжнародним партнерам для продовження розслідування та притягнення винних до відповідальності", - йдеться в повідомленні СБУ.

 

Нагадаємо, нещодавно хакери зламали сайти кількох українських ЗМІ і опублікували фейкову новину. 

Раніше повідомлялося, що у США знешкодили групу хакерів, пов'язаних із російською розвідкою.

Related

Технології 6763374741015043405

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item