Американська компанія LISCR припинила перевозити російську нафту

Американська компанія LISCR припинила перевозити російську нафту
Компанія відмовилася від співпраці з РФ

НАЗК повідомило про вилучення компанії зі списку спонсорів війни після того, як вона припинила співпрацю з РФ.

Американська компанія Liberian International Ship & Corporate Registry припинила перевозити російську нафту. Після цього в Україні її виключили зі списку спонсорів війни, повідомило у понеділок, 19 лютого, Національне агентство з питань запобігання корупції.

Зазначається, що компанія надіслала лист до НАЗК, де заявила про виконання умов, які дозволяють виключити її з переліку. Зокрема, LISCR повідомила, що всі судна російського Совкомфлота було вилучено з Ліберійського міжнародного суднового та корпоративного реєстру.

"Відтепер здатність Росії транспортувати свою нафту стала ще більш обмеженою, ізоляція від цивілізованого світу глибшою, а можливості отримувати "нафтодолари" - меншими", - пише НАЗК.

Там також зазначили, що відкриті до співпраці з міжнародним бізнесом та готові провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку кожної окремої компанії.

Раніше повідомлялося, що НАЗК вніс компанію Weatherford до списку спонсорів війни. Компанія продовжує працювати в РФ, платити там податки та забезпечувати технологічні можливості країни-агресора у нафтовій галузі.

Related

Економіка 3861655007819418136

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item