Дієтологиня назвала п’ять напоїв для природного зниження рівня холестерину

Дієтологиня назвала п’ять напоїв для природного зниження рівня холестерину

Дієтологи зазначають, додання п’яти напоїв у раціон можуть допомогти тим, хто страждає від високого рівня холестерину в крові.


Зокрема йдеться про зелений чай, чай із гібіскуса, буряковий сік, вівсяне молоко та воду з лимоном.

Разом зі збалансованою дієтою та регулярними фізичними вправами ці напої можуть відігравати важливу роль у підтримці оптимального рівня холестерину та здоров’я серця.

Дієтологиня, доцентка кафедри харчування та дієтології Університету Шарда в Індії Маюрі Растогі пояснює, чому саме ці чаї та сік рекомендовані фахівцями.

Зелений чай містить катехіни

Цей напій містить антиоксиданти під назвою катехіни, які допомагають запобігти всмоктуванню холестерину в кишківнику, тим самим знижуючи рівень ЛПНЩ (поганого) холестерину. І навпаки, зелений чай сприяє виробленню ЛПВЩ (хорошого) холестерину, що ще більше підтримує здоров’я серця.

Дієтологиня радить випивати принаймні дві чашки зеленого чаю щодня, щоб отримати користь.

Чай із гібіскусу багатий на антоціани

Достатньо однієї чашки чаю з гібіскусу щодня, щоб відчутно знизити рівень поганого холестерину ЛПНЩ. Це пояснюється високим вмістом антоціанів та інших антиоксидантів, які допомагають покращити ліпідний профіль і зменшити запалення в організмі.

У буряковому соку є беталаїни

Буряковий сік є живильним джерелом, який містить сполуки беталаїни, які здатні знижувати не тільки рівень поганого холестерину, а й  тригліцеридів. Крім того, буряковий сік багатий дієтичними нітратами, які допомагають покращити кровообіг і загальне здоров’я серця.

Растогі радить буряковий сік змішувати з іншими свіжоприготовленими фруктовими й овочевими соками.

Вівсяне молоко містить бета-глюкани

У цьому напої високий вміст розчинної клітковини, зокрема бета-глюканів. Розчинна клітковина допомагає знизити рівень холестерину, зв’язуючись із частинками холестерину в травному тракті та виводячи їх з організму.

Вівсяне молоко можна використовувати як поживну основу для смузі або додавати його до кави.

Вода з лимоном – це пектин

Пектин – тип розчинної клітковини, який здатний знижувати поганий холестерин. Лимони багаті на нього, як і на вітамін С і антиоксиданти, які допомагають зменшити запалення і окислювальний стрес в організмі.

– Вичавіть сік половини лимона в склянку теплої води і насолоджуйтеся ним щодня як свіжим і корисним напоєм, – зазначає дієтологиня.

Related

Здоров'я 4346745598223941211

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item