На Львівщині затримали рекетирів, які "вибивали" гроші з переселенців

На Львівщині затримали рекетирів, які "вибивали" гроші з переселенців

Служба безпеки України у Львівській області затримала банду рекетирів, які тероризували місцевих і підлітків-сирот, які вимушено переїхали до Львова.

Про це повідомили у відомстві, передають ЗМІ.

За даними спецслужби, затримано лідера та активних учасників ОЗГ, які тероризували і намагались тримати в страху жителів регіону. Вони також "вибивали" гроші з внутрішньо переміщених осіб, які вимушено переїхали на Львівщину.

"Серед потерпілих були мешканці районного центру та підлітки-сироти, які вимушено переїхали до Львова у зв’язку з агресією РФ на території України. Рекетири переслідували й обкладали "даниною" місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом "повернення боргів". Окрім цього дізнавшись, що підлітки-сироти отримують від держави грошову допомогу, зловмисники вимагали від них кошти за гарантування "спокійного життя" в містечку", - йдеться у повідомленні.

Водночас у разі незгоди платити зловмисники погрожували застосувати фізичне насилля. Щомісячна плата за таку "безпеку" в середньому становила кілька десятків тисяч гривень.

На Львівщині затримали рекетирів, які "вибивали" гроші з переселенцівФото: СБУ у Львівській області

"Співробітники СБУ затримали трьох зловмисників під час одержання ними чергового "траншу" від одного з потерпілих у сумі 20 тисяч гривень. Як виявилось вони вже є фігурантами й інших кримінальних проваджень слідство над якими триває. Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану)", - зазначили в СБУ.

Підозрювані наразі перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми. Триває розслідування.

У поліції Львівської області додали, що учасниками групи є троє мешканців міста Стрий віком 23, 24 та 33 роки.

"Зловмисники регулярно "вибивали" у жителя міста Стрий грошові кошти нібито в рахунок сплати неіснуючого боргу - для цього залякували його, чинили психологічний тиск та застосовували фізичне насильство. Спочатку потерпілий передав зловмисникам грошові кошти у сумі 10 тисяч гривень, наступні рази – 1800 та 1500 гривень. Далі апетити зловмисників зросли і вони висловили чоловіку вимогу передати їм 3500 гривень, а за кілька днів ще 20 тисяч гривень. Кожного разу вимагання грошей супроводжувалось залякуванням жертви, погрозами відібрати його майно, а в деяких випадках – фізичним насильством", - наголосиди у поліції.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  • Раніше повідомлялося, що на Волині викрили банду, яка "вибивала" гроші в пораненого воїна ЗСУ.

Related

Події в Україні 4473413019564034900

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item