Кулеба оцінив нову ідею допомоги від США

Кулеба оцінив нову ідею допомоги від США
Дмитро Кулеба очікує на додаткову інформацію від США

Питання полягає щодо загальної структури допомоги, яка буде надана Україні, зазначив очільник МЗС.

Українська сторона "не шокована" ідеєю надавати військову допомогу з боку США у вигляді позики, яку висунув американський сенатор Ліндсі Грем. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу для іноземних ЗМІ, повідомив Укрінформ у вівторок, 19 березня.

Він нагадав, що Україна отримує підтримку у різному вигляді – дещо приходить, як грантова допомога, а інша підтримка приходить у вигляді позик.

"Тож ми не шоковані пропозицією зі США, але питання полягає в тому, як щодо загальної структури допомоги, яка буде надана. І ми не бачили жодних деталей стосовно цієї пропозиції, крім як загального згадування позики, замість грантів", – заявив міністр.

За словами Кулеби, українську сторону більше шокує те, що рішення в Конгресі США щодо допомоги досі не прийнято, хоча наближається кінець березня.

На його думку, найдешевшим шляхом збереження безпеки у світі є підтримка України сьогодні. При цьому Київ прагне, щоб дебати у Вашингтоні завершилися позитивно і було ухвалено рішення, яке б не допустило руйнування американської допомоги.

Нагадаємо, 18 березня сенатор-республіканець Ліндсі Грем під час візиту до Києва заявив, що він вважає найбільш реалістичним варіантом надання допомоги Україні у вигляді безвідсоткового кредиту, а не у формі гранту, як це було раніше. Політик сподівається, що найближчими днями відповідний проєкт буде представлено в Палаті представників Конгресу США.

Раніше повідомлялося, що республіканці у Конгресі замість винесення на голосування законопроєкту про допомогу Україні від Сенату, вирішили створити альтернативний законопроєкт. У ньому частину допомоги пропонують виділити у вигляді кредиту. Однак, голосування по ньому очікується не раніше квітня.

Related

Політика 1736855648534217706

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item