Удар по кораблях: з'явилися супутникові знімки

Удар по кораблях: з'явилися супутникові знімки
Наслідки удару по бухті з кораблями у Севастополі

На фото зафіксовані два влучання: у пірс біля одного корабля, та у сухий док біля другого.

У мережі з’явилися супутникові знімки з наслідками ракетних ударів по російським великим десантним кораблям Ямал і Азов в окупованому Севастополі. Фото у неділю, 14 березня, опублікував OSINT-аналітик Тайлер Роговей у соцмережі X.

"Можна побачити два влучання: у пірс біля одного корабля, та у сухий док біля другого. На самих кораблях видимих пошкоджень побачити наразі неможливо", - пише Роговей.

При цьому він визнає їх вірогідне пошкодження.

"Один з кораблів відбуксовують в сухий док, тож, ймовірно якісь пошкодження він отримав. Додатково від корабля розповсюджується пляма, що може свідчити про витік паливно-мастильних матеріалів", ‒ зазначив аналітик.

Пізніше він додав, що після поверхневого огляду супутникових знімків з високою роздільною здатністю не було помічено жодних явних ознак серйозних пошкоджень десантних кораблів, які там пришвартовані. Проте, зазначує Роговей, це не означає, що вони не були вражені, і ця оцінка може змінитися.

Нагадаємо, Управління стратегічних комунікацій (СтратКом) ЗСУ повідомило, що українські військові завдали успішних ударів по об'єктам російських агресорів у Севастополі. Зокрема ударів зазнали великі десантні кораблі (ВДК) Ямал та Азов. Також був уражений центр зв'язку російських окупаційних військ та декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Related

Події в Україні 6900174929293533392

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item