США застерегли Угорщину від тісних стосунків з РФ

США застерегли Угорщину від тісних стосунків з РФ
Віктор Орбан і Володимир Путін

Угорщина є давнім союзником Штатів, але вона клеймить США і ставиться до Вашингтону як до "супротивника".

Посол США в Угорщині Девід Прессман у четвер, 14 березня, застеріг Будапешт від небезпеки, яку несе собою тісна співпраця з російським режимом, передає Радіо Свобода.

Прессман зазначив, що Угорщина є давнім союзником, але вона робить речі, які підривають довіру до Будапешту, і ці занепокоєння поділяють союзники Угорщини по НАТО, і їх "не можна ігнорувати".

Занепокоєння зосереджується на уряді, "який клеймить і ставиться до Сполучених Штатів як до "супротивника", водночас ухвалюючи політичні рішення, які все більше ізолюють його від друзів і союзників", - сказав він.

Посол наголосив, що Сполучені Штати "не можуть ігнорувати спікера Національної асамблеї Угорщини, який стверджує, що війна Путіна в Україні насправді "ведеться Сполученими Штатами".

"Ми не можемо зрозуміти або погодитися з тим, що прем’єр-міністр визначає Сполучені Штати як "головного супротивника" Угорщини" - пояснив посол.

Він зазначив, що союзники попереджають Угорщину про небезпеку тісних відносин з Москвою, але якщо це політичне рішення влади Угорщини, то "тоді ми повинні вирішити, як найкраще захистити наші інтереси в питанні безпеки".

Також посол нагадав, що Будапешт неодноразово закликав США та інших союзників припинити допомагати Україні захистити себе від російських агресорів.

"Сполучені Штати також хочуть миру. Ми хочемо, щоб ця війна закінчилася. Але пропозиція Угорщини не відповідає дійсності", - сказав дипломат.

За словами Прессмана, США хочуть покращити відносини з Угорщиною, але Будапешт ще не погодився з цим.

Як відомо, 8 березня прем’єр Угорщини провів зустріч з експрезидентом США в американському штаті Флорида. Трамп під час зустрічі похвалив Орбана як "фантастичного лідера", а Орбан, своєю чергою, заявив, що Угорщині "потрібен мир", і "його ім'я" - Трамп. Пізніше Байден розкритикував Трампа за зустріч з Орбаном, а МЗС Угорщини викликало посла США через слова Байдена.

Related

Політика 2177404318710467868

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item