У Чехії заявили про загрозу для Європи з боку РФ

У Чехії заявили про загрозу для Європи з боку РФ
Чехія вважає агресивну Росію великою загрозою для країн Європи

Громадянам Чехії не слід сприймати війну в Україні та на Близькому Сході як щось далеке та незначне, попереджає Прага.

Жителям Європи не слід сприймати війну в Україні або на Близькому сході, як щось далеке та нереальне. Якби агресори опинились бі на території ЄС, то вони б легко повторили свої злочини. Про це у вівторок, 26 березня, заявив голова чеської Служби інформації та безпеки Міхал Куделка, інформує České noviny.

"Те, що російські солдати роблять в Україні або палестинські терористи в Ізраїлі, вони б зробили і тут без жодної жалості", - сказав він.

Куделка заявив, що країнам потрібно бути готовими до нових ризиків, а громадянам Чехії слід сприймати війну в Україні, як ризик для власної безпеки. 

"Агресивна Російська Федерація являє собою велику загрозу для демократичних країн Європи, зокрема для Чехії", - сказав він.

Підтримка ідеї про те, що польські добровольці могли б їхати воювати на боці України або навіть залучити польську армію на допомогу Україні зростає серед громадян Польщі. 

Раніше стало відомо, що Чехія "на порозі" доставки тисяч додаткових снарядів в Україну у межах ініціативи, оголошеної кілька тижнів тому.

Також ЗМІ повідомили, де саме Чехія купує снаряди для України, кількість яких може зрости до 1,5 млн одиниць.

Related

Події у світі 7989919381843168013

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item